Güvenlik Konseyi’ni dinleyen yok

Güncelleme Tarihi:

Güvenlik Konseyi’ni dinleyen yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2009 00:00

İsrail ordusunun saldırıları ve İsrail’e yönelik Hamas roket atışları, BM Güvenlik Konseyi’nin derhal ateşkes ilan edilmesi çağrısına rağmen sürüyor. Dökme Kurşun Operasyonu dün de dünyanın dört bir yanında protestolara hedef oldu.

Haberin Devamı

BATI ŞERİA ABLUKAYA ALINDI

İSRAİL savaş uçağı ve helikopterleri, önceki gece 12 kişinin öldüğü operasyondan sonra dün sabah Filistin topraklarına yeni saldırılarda bulunurken, Gazze’de ölü sayısı 785’e yükseldi. Hamas da dün İsrail topraklarına 15 roket attı.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Gazze’de operasyonların devam edeceğini söyledi. Olmert, "BM kararının uygulanabilir olmadığını, Filistinli terör örgütlerinin roket saldırılarına devam etmesi kanıtlıyor" dedi. Hamas da BM Güvenlik Konseyi’nin ateşkes kararını reddetti. Hareketin Lübnan’daki yetkililerinden Rıfat Mora, "Bu kararı reddediyoruz, çünkü karar ne bizim çıkarlarımızı, ne de Filistin halkının çıkarlarını kolluyor" diye konuştu. İsrail’in ordusunun, Batı Şeria’ya da tam abluka başlattığı, uygulamanın bugün sona ereceği haber verildi. Doğu Kudüs’te İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto eden Filistinli gençlerle polis arasında çatışma çıktı. BM, Gazze’de önceki gün askıya aldığı yardım çalışmalarını, İsrail’den "yardım görevlilerinin daha iyi korunacağı güvencesi" temelinde en kısa zamanda yeniden başlatacağını bildirdi.

Peres: Arap liderler Hamas’ı bitirin diyor

İSRAİL Cumhurbaşkanı Şimon Peres, "Arap liderler, özel konuşmalarımızda bize Hamas’ı sona erdirin diyor" dedi. Dün, Katalan gazetesi La Vanguardia’ya konuşan Peres, Lübnan’da Hizbullah ve Gazzede Hamas’ı İran’ın uyduları olarak niteleyip, " İranlılar, Ortadoğu’ya hükmetmek istiyor. Bu Arapların hoşuna gitmiyor, bunu istemiyorlar" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!