Gönüllerin şampiyonu

TRABZONSPOR camiası, Şenol Güneş ve futbolcular kafalarını taşlara vuruyorlar: “Biz 9 puan farktan, bu şampiyonluğu nasıl kaptırdık. Bu Eskişehirspor’u nasıl yenemedik.”

Bir şeyin kıymetini gittikten sonra anlarsın. Bu Trabzonspor, şampiyonluğun elinden nasıl gittiğinin şimdi herhalde farkına varmıştır. Çünkü bu Trabzonspor ikinci yarıya iyi başlamadı. Son 10 maçta müthiş motive oldu. Ama ondan evvel 2. yarının başındaki 6-7 maçlık periyotta konsantresi, motivasyonu düşük bir Trabzon vardı. Çünkü 9 puan fark kapandı...
Yeni Malataya’ya yenilen F.Bahçe bize nasıl olsa yetişemez diye düşündüler. Ama maalesef bu F.Bahçe, Trabzon’u geçti ve şampiyon oldu. Ummadık taş baş yardı.

Kazandı ama yetmedi

Trabzon çok önemli bir tarih yazdı. Kaybolmuş olan futbolcuları Türkiye’nin gündemine oturttu. Süper Lig’in Alex’ten sonraki yıldızı Burak Yılmaz oldu. İki oyuncu da lige damgasını vurdu. Trabzonspor’da müthiş bir disiplin, müthiş bir kazanma isteği vardı; ama Eskişehir maçında bunu gösteremedi. Bundan sonrası bordo mavililer için kendisi kazanırsa değil, rakibi kaybederse şampiyon olacağı bir lig oldu. Ama rakibi kaybetmedi, Trabzonspor hep kazandı, hep kazandı ama yetmedi.

Anadolu canlanıyor

Türkiye’de Bursaspor’dan sonra bir ilke imza attılar. Anadolu canlanıyor, önümüzdeki sezon Anadolu’dan maç almanın zor olacağını bu sene Trabzon gösterdi. Şenol Güneş, Aykut Hoca’yla beraber lige damgasını vurdu. Trabzonspor da F.Bahçe kadar bu şampiyonluğu haketti.
Ülkenin 4’te 3’ü Trabzon’un şampiyon olmasını istiyordu ama olmadı. Kısmet seneye... İnşallah aynı başarıyı göstereceklerdir. Bordo mavililere bir kaç takviye lazım. Ayrıca bazı futbolcuları Şenol Hoca’nın daha disipline etmesi gerekiyor. Şampiyonluk bazı futbolcuların vurdum duymazlığıyla kaçtı. Ama Şenol Hoca hatalarından ders çıkaracaktır. Tebrikler Trabzonspor. Türkiye’nin büyük çoğunluğu size şapka çıkarıyor. Gönüllerin şampiyonu oldunuz...

BEĞENDiM
Trabzonspor’un saha içindeki konsantrasyonunu.

BEĞENMEDiM
Karabük’ün pasif futbolunu.

DİKKAT
Bu Trabzonspor önümüzdeki sezon daha tecrübeli yabancılar almalı.
Yazarın Tüm Yazıları