Gisele sizler için seçti

Kampanyanın başlığı, "Gisele’s Select".

Vogue gözlüklerinin 2008 ilkbahar-yaz sezonu kampanyasının yüzü olan ünlü top model Gisele Bundchen, seçtiği altı farklı gözlük için, altı farklı kadın kılığında. Çekimlerin perde arkası ise ilk kez Kelebek farkıyla sizlerle buluşuyor.

Dünyanın en ünlü markalarının reklam kampanyalarında görmeye alışık olduğumuz top model Gisele Bundchen, gözlük modasında sözü geçen bir markanın Vogue Eyewear’ın de yüzü. Dünyanın en çok para kazanan modeli olarak bilinen Bundchen, "Gisele Play Everyday Vogue Eyewear" kampanyası için yine objektiflerin karşısına geçti. Marka, dünyanın en çok kazanan top modeliyle çalışmalarında, modelin kişiliği ile bire bir örtüşen cesaretinin, özgün tarzı ve yenilikçi tavrının önemli rol oynadığını belirtti. Gisele içinse bu kampanyanın ayrı bir önemi var. Ünlü model koleksiyon yaratılırken, kendi stilini de ortaya koyan fikirleriyle birçok modele hayat verdi. Örneğin bu koleksiyonda bileğindeki, onun için de çok önemli olan yıldız dövmesi, gözlük saplarında Swarovski taşlarla süslenen bir figür olarak kullanılmış.

Gisele markanın DNA’sını ve değerlerini yansıtıyor

Kampanyanın dikkat çeken fotoğraflarında, ünlü moda fotoğrafçısı Mario Testino’nun imzası var. Testino, çekimlerde Gisele’den altı farklı kadın yarattı. Vogue Vintage, Vogue Glam, Vogue Rock, Vogue Hip Hop, Vogue Diva, Vogue Smart... Birbirini tamamlayan farklı kadınlar güneş gözlükleriyle tarzını ortaya koydu. Gisele özellikle "Gisele’s Select" koleksiyonunda ne istediğini bilen kadınlar için seçim yaptığını belirtiyor. Onun güzelliği ve cazibesi, eğlenmeyi seven güleryüzlü kişiliği, tüm bunların yanında ulaşılabilir tavırları markanın da vermek istediği mesajla bire bir örtüşüyor. Gisele’in seçtiği mini koleksiyon, altı gözlükten oluşuyor. Bu modelleri bu aydan itibaren birçok dergi ve yayının reklam kampanyalarında görmeye başlayacağız. Luxottica Group Pazarlama Müdürü, Fabio d’Angelantonio, "Vogue 1990 yılında Luxottica Group’un bir parçası oldu ve bugün hacim olarak ikinci markamız. Bu başarıyı Vogue Eyewear’in stiline, tasarımlarına, kalitesine, fiyat politikasına ve dağıtım ağına borçluyuz. 2006 yılından beri Vogue’la uluslararası pazarda da büyüdük. Şimdi, ’Gisele’s Select Vogue’ kampanyası ile yeni iletişim stratejimizi ve pazarlama gücümüzü artırıyoruz. Özellikle Gisele’in markanın DNA’sı ve değerlerini çok iyi yansıttığını düşünüyoruz" diyor.

Moda kurbanlarına göre seçim yapmadım

Vogue’un yeni kampanyası, markanın kişiliğini ve oyuncu ruhunu gözler önüne seriyor. Vogue Gisele’s Select koleksiyonunu, modayı seven ve kendi tarzını ortaya koyanlar için yarattığını belirten Gisele, "Modelleri moda kurbanları için seçmedim, çünkü Vogue kullanıcıları modanın şekil ve formlarıyla oynamayı seviyor ve günlük değişimleri takip ediyorlar" diyor.

Son yılarda gözlük modası da hızlı bir değişim içinde... Sadece bir detay olmanın ötesinde gözlükler, kadınların sık sık değiştirdiği, her sezon birden fazla satın aldığı zorunlu bir aksesuar haline geldi. Bunda birçok markanın gözlük modasına yön veren koleksiyonlarının etkili olduğu gibi, tasarımcıların koleksiyonlarında gözlüğü ön plana çıkarmasının da büyük rolü oldu. Dünya gözlük pazarında önemli bir paya sahip Luxottica Group bünyesinde yer alan Vogue Eyewear’in de çıkış noktası moda. Markanın Kreatif Direktörü Gianpietro Vigorelli, "Gözler gözlüksüz, çerçevesiz bir resim, kıyısı olmayan bir göl, ruhsuz bir vücut gibi olurdu. Vogue, fonksiyonel bir nesneyi, vazgeçilmez bir moda aksesuarı haline getirdi. Bugün gözlükler artık, yalnızca görmek için değil, seyretmek için de yaratılıyor" diyor.

Dünya lansmanı Ibiza’da yapıldı

Geçtiğimiz haftalarda Ibiza’da gerçekleşen "Gisele’s Select Vogue" dünya lansmanında yeni modellerini tanıtan Vogue, ünlü top model Gisele’in katılımıyla, ünlü oldukça renkli bir partiye ev sahipliği yaptı. Organizasyonda 2008 ilkbahar- yaz koleksiyonunun dışında, "Gisele’s Selects" mini koleksiyonu da tanıtıldı. Gisele’in sadece bir top model olarak değil, stil danışmanı olarak da yer aldığı koleksiyonun hazırlık aşamalarıyla ilgili videoda top model, gözlük seçimlerinin ruh haline ve tarzına göre değiştiğini dile getirdi.

Banallikten uzaklaş

Merkezi Milano’da olan Braccialini, görür görmez sizleri vitrinlerin önüne çekecek bir marka. Özellikle de "moda kurbanı kopya kadınlardan biri" değilseniz. Farklı ve sıra dışı detaylardan hoşlananların bir göz atmasını öneririm. İtalya başta olmak üzere, Avrupa’nın birçok önemli şehrinde, Moskova’da, Dubai’de, Şangay’da, Hong Kong’da, Pusan’da, ABD ve Londra’da mağazaları var. Bu hafta başından itibaren de Bağdat Caddesi’nde ilk nokta açılacak. 1954 yılında şirketi kuran ve bugün hálá fikirleriyle tasarım ekibine yön veren Carla Braccialini’nin felsefesi, yaratıcılığı, hayal gücü ile en üst seviyelere taşımak. Aile, "Monotonluktan ve banallikten uzaklaş" sloganıyla, tasarım ve sanatın, güçlerini birleştirdikleri bir marka yaratmış. Radyodan, kelebekten, kirpiden, otomobilden, palyaçodan bire bir esinlenerek yaratılmış çantalar dışında, koleksiyonda, detayların öne çıktığı, yine dikkat çeken baskı ve desenlerin başrol oynadığı modellere yer verilmiş.

Ünlü markalara tasarım yapıyor

Braccialini, kendi koleksiyonunun dışında, bugün John Galliano ve Alexander McQuenn, Vivien Westwood, RoccoBarocco gibi ünlü markalara çanta üretiyor. Markayı Türkiye’ye getiren Çetin Tekstil’in sahipleri Yiğit ve Orhun Çetin, "Braccialini’nin tüm ürünleri el yapımı. Çantalar dışında ayakkabı, kemer, cüzdan, anahtarlık gibi aksesuar grupları var. Üst gelir grubuna hitap ediyor. Geçtiğimiz yıllarda firma, "Tua" adında bir marka daha yarattı. Bu, daha genç bir koleksiyon ve fiyat aralıkları daha uygun. Bir sonraki adımda, ayakkabıları ve Tua’nın ürünlerini de getireceğiz" diyor. Braccialini çantalarının fiyatları, 500- 2000 YTL arasında değişiyor.

MODA HABER

Değişim başladı

Lee, ilkbahar-yaz sezonunda koleksiyonunu yeniliyor. Tasarımlarda göze çarpan detaylar, vintage tarzındaki jean’ler, rahat ve bol siluetler... Lee Jeans, her biri farklı bir yaşam tarzını anlatan dört bölümden oluşuyor; "24/7, Urban Drifters, Rock’n Roll, Rock Revisited ve VIP" ile çarpıcı bir yaz koleksiyonu ile tanışacaksınız.

Geleneksele yeni yorum

Çok kültürlü, dingin, lüks, mitolojik veya vintage... Farklı temalarıyla dikkat çeken Silk&Cashmere ilkbahar-yaz koleksiyonunda sıcak ülkelerin geleneksel giysisi olarak bildiğimiz ince kumaşlardan üretilmiş yakasız Kurta, Cezayir’de giyilen kapüşonlu Djalebba ve Uzakdoğu’nun simgesi Kimono yeniden yorumlandı. Marka ürün gruplarında moda renklerin hemen hemen tümünü kullanıyor.

Her ayakkabı bir çocuğu sevindiriyor

Blake Mycoskie, bir gün bir çiflikte otururken Arjantinli işçilerin giydiği kanvas kumaştan yapılmış ayakkabılardan esinlenerek -orijinal adıyla Alpargata- ayakkabı işi kurmaya karar veriyor. "Shoes For Tomorrow" yani TOMS, bugün açlık sorununa da dikkat çekiyor. Sistem çok basit: Bir çift TOMS alanların adına bir çift de ona ihtiyacı olan çocuğa hediye ediliyor. Marka, V2K designers, Vakkorama ve Vakkorama H20 adına Türkiye’ye getirildi.
Yazarın Tüm Yazıları