G-20 için Antalya'ya gelen Suudi Kralı Selman'a şatafatlı karşılama

Güncelleme Tarihi:

G-20 için Antalyaya gelen Suudi Kralı Selmana şatafatlı karşılama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2015 01:05

Dünya liderlerinin 15 Kasım başlayacak Antalya’daki G-20 buluşması için Türkiye’ye gelen ilk konuk Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud oldu. Kalacağı otelde hazırlıkların aylar önce başladığı Suudi Kralı’nı uzun bir lüks araç konvoyu karşıladı. Kral Selman ve heyeti için 546 saray odası hazırlandı, 400 lüks araç kiralandı. Tüm bu şatafata ve Suriye krizini derinleştirdiği suçlamalarına rağmen Suudi Arabistan'ın, az sayıda mülteci kabul etmesi tepkilere neden oluyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin ilk kez evsahipliği yapacağı G-20 zirvesi için Antalya’da hazırlıklar sürerken, dün kent ilk konuğunu karşıladı. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud 15-16 Kasım tarihlerinde Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Bölgesi’nde düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere dün Antalya’ya geldi. 


G-20 için Antalyaya gelen Suudi Kralı Selmana şatafatlı karşılama

Antalya Havalimanı’na saat 17.00 sıralarında inen Suud Kralı Selman’ı, öğle saatlerinde kente gelen Suudi Prens El Velid Bin Telal, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Vali ve Belediye Başkanı karşıladı. Havalimanında iki helikopter bekletildi ancak Kral Selman, 60’a yakın araçtan oluşan bir konvoyla Mardan Palace Hotel’e gitti. Kral Selman’ın yol güzergâhında özel harekât timleri ve polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Haberin Devamı

G-20 için Antalyaya gelen Suudi Kralı Selmana şatafatlı karşılama
Twitter'dan yayınlanan bu karikatür, Körfez ülkelerinin mülteci krizine kayıtsız kalmasını hicvediyor. Cansız bedeni kıyıya vuran Aylan Kurdi, tüm dünyanın dikkatini göçmen sorununa çekmişti.

546 SARAY ODASI HAZIRLANDI

Suudi heyet için geceliği 800 Euro’dan başlayan ve 15 bin Euro’ya kadar çıkan 20 farklı konseptli 546 saray odası hazırlandı. Kraliyet ailesinin üst düzey mensupları için hazırlanan kral dairesi ve villaların geceliği ise 9 bin Euro’dan başlıyor. Kral ve yaklaşık 1000 kişilik heyeti için dünya mutfaklarından oluşan özel restoranlar ve 7 bin 500 metrekarelik SPA merkezi, ekstra hizmet verecek.

G-20 için Antalyaya gelen Suudi Kralı Selmana şatafatlı karşılama


400 LÜKS ARAÇ KİRALANDI

Yaklaşık bir hafta önce Kral Salman ve Prens Telal’a ait özel eşya havalimanından da 16 kamyonla kalacakları otele nakledilmişti. Kral Salman ve koruma heyeti için ise zırhlı 65 Mercedes de getirtilmişti. Suudi Arabistan heyetinin kullanımı için ise 400 lüks araç kiralandı. Araçlar otelin içindeki park alanına sığmayınca otel çevresindeki yola park edildi

Haberin Devamı

Haberin Devamı

LİDERLERE DENİZLİ BORNOZU

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip 19 ülkeden ve Avrupa Birliği Komisyonu’ndan oluşan G-20 zirvesine katılacak liderlerin otelde kullanabilecekleri bornoz ve havlular Denizli’de üretildi. Bornozlar, üstünde ülkelerinin bayrakları ve adları işlenerek liderlerin otellerine dağıtılmak üzere Antalya’ya getirildi. Havlu ve bornoz takımlarından birinin konaklama sırasında kullanılacağı, ötekinin de ülkelerine dönüşte armağan edileceği belirtildi.

G-20 için Antalyaya gelen Suudi Kralı Selmana şatafatlı karşılama


BÖLGE BARİYERLERLE ‘ARINDIRILDI’

G-20 liderler zirvesi dolayısıyla Antalya Havalimanı'nda güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkartıldı. VIP ve A Kapısı'na girecek, güvenlik güçlerinin kullandıkları da dahil tüm araçların, eğitimli köpekler yardımıyla bomba aramasından geçirildikten sonra geçişlerine izin veriliyor. Heyetler Belek’e 27 kilometrelik karayoluyla ulaşacak. Çift şeritli yolun Belek’e giden bölümü konukların gelmeye başlamasıyla birlikte sadece heyetlerin geçişine ayrıldı. Yolun diğer kısmı ise sivil araçların gidiş ve gelişinde kullanılacak. Zirvede 12 bin polisin yanı sıra 11 bin personel görev alacak. Zirve için 28 otel kullanılacak.

Haberin Devamı

PAZAR GÜNÜ 3 EYLEM

G-20 zirvesine değişik ülkelerden 30 bin civarında eylemci de bekleniyor. Zirvenin yapılacağı kırmızı bölgeye eylemcilerin karadan, havadan ve denizden gidebileceği tek yol dahi bırakılmazken, güvenlik güçleri eylemcileri nerede tespit ederse orada durdurmak üzere planlarını oluşturdu. Antalya Valiliği kentte her türlü eyleme yasak getirse de zirvenin resmen başlayacağı pazar günü kent merkezinde 3 eylem yapılacak. Eylemlerde olası kitlesel gözaltılarda kullanılacak 2 bin kişilik Kepez Turgut Özal Spor Salonu’nda da hazırlıklar tamamlandı.

VATANDAŞ MAĞDUR EDİLMESİN

ANTALYA Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, G-20 zirvesi’yle ilgili güvenlik önlemlerinde vatandaşların mağduriyetine yol açacak uygulamalardan kaçınılması çağrısında bulundu. Bacanlı, zirvenin güvenliğini sağlamak adına vatandaşların temel haklarının engellenmemesi gerektiğini söyledi. Zirve nedeniyle Antalya’da toplantı ve yürüyüşlerin yasaklandığının ifade edildiğini kaydeden Alper Tunga Bacanlı, “Ama bildiğim kadarıyla önümüzdeki pazar günü bazı sivil toplum örgütleri yürüyecek. Barışçıl, demokratik bir hakkı kullanacaklar. Sonuçta G-20’ye katılan ülkelerin devlet başkanlarını ve onların politikalarını beğenmek, sevmek zorunda değiliz. Elbette isteyen vatandaşımız bunları protesto edecek. Bence polis yolları kapatmak, yahut gösterilere izin vermemek suretiyle sert tedbirler alacağına vatandaşların barışçıl gösteri yapma olanağını sağlamalı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!