Fin hamamı

TRANSFERLERDE milyon dolarlar harca. Tarlada oyna. Kadere bak. Bu zemin Guti’nin ara paslarını, Quaresma’nın driplinglerini bozar.

Haberin Devamı

Aman bu tarlayı nadasa bırakmayalım. Hemen bakıma alalım. Beşiktaş’ın ilk on birinde Bucaspor maçından beş oyuncu farklı. Bu kadar değişikliği Mustafa Hoca yapsaydı “sürpriz” derdik. Schuster yapınca rotasyon oluyor. Yabancılar için dilimizi bile değiştiriyoruz. Maç trafiğinin yoğunluğuna yoralım, sahadaki on bire bakalım.
Defansın göbeğindeki mecburi ikilinin yanlarında İsmail ve Ekrem var. Ofansta iyi ama defansta sıkıntı olabilir. İçerde olmasa bile dışarıda. Ernst’in çalışkanlığı ve Guti’nin zekası müthiş ikili olma yolunda. Quaresma’nın sol kanattan içeri katedişleri mükemmel. Şutlarında isabeti yakaladığında fark iki olur tabi ki. Sağ dışla öyle iyi ortalıyor ki sol ayağına ihtiyaç yok. Forvette tek sıkıntı Bobo’nun yalnızlığı. Ne Tabata ne Nihat ne de Holosko bu yalnızlığı gideremiyor. Kreatif bir transfer bu sorunu çözer.
Gölgede kaldılar
Helsinki klasik 4-4-2 oynuyor. Oyun disiplinine sadık kalıyorlar. Oyuncu kalitesi Kartal’ın gölgesinde kalmış. Kapanıp oyunu çirkinleştirmemeleri güzel. Güçleri yettiğince iyi oynamaya çalışıyorlar ama Beşiktaş’ın rakibi değiller.
Üstelik Beşiktaş’ın birbirinden formda kalecileri var. Birinci kaleci Rüştü’nün yokluğunda görev alan Hakan ve Cenk, en az onun kadar başarılılar. Bunun tek sebebi olabilir, o da kaleci hocası Zafer Öğer. Takım arkadaşım Zafer, hem işine aşıktır hem eşine. Asla iki aşk arasında kalmaz. Çiçeği burnunda dede Zafer’i, hem torununu, hem kalecilerini kutluyorum.
Beşiktaş’ın frikiğinde topun başında Guti ve Quaresma’nın yerine Tabata’yı görünce çalışılmış bir hareket var sandık. Ama Tabata’nın frikiği felaket. Çalışırken cereyan kesilmiş herhalde. Rakibin maçın genelinde pozisyona girememesi iyiye delalet. Beşiktaş defansını önde kurmanın faydalarını görüyor. Guti ve Ernst boşa çıkıp top aldığından oyun kuruluşunda da sorun yok.
2-0’dan sonra orta sahaya Necip takviyesi de yerinde bir hamle. Bu Helsinki takımının Beşiktaş’a 3 gol atması mümkün değil. Fin hamamı bizi terletmez. Biz keseye alışmışız.. 

Haberin Devamı

BEĞENDiM: Beşiktaş’ın hırsını ve mücadelesini.

Haberin Devamı

BEĞENMEDiM: İnönü’nün tarlayı andıran zeminini.

DİKKAT:İnönü Stadı’nın kötü zemini Beşiktaş’ın büyük problemi olur.

 

Yazarın Tüm Yazıları