Fener ezdi geçti

24 takımlı THY Euroleague’in en çok sayı yiyen birinci ve en az sayı atan ikinci takımı krizdeki Cibona karşısında maça Fenerbahçe Ülker, başta Ömer ve Kaya olmak üzere iyi bir giriş yaptı.

Durum 17-8 olunca, Cibona molası geldi. Ancak mola dönüşü sarı lacivertlilerin oyun disiplininin hiç değişmediğini gördük.

Ve takımın mükemmel oyunuyla ilk çeyrek 30-13 üstünlüğümüzle geçildi.

İkinci periyot, Cibona 2-1-2 alan savunmasına dönerek oyunun gidişatını değiştirdi. 19-16 geçilen bu çeyrekte Fenerbahçe Ülker fırtınasını dindirmeyi başardılar. 49-29’luk skorla ilk yarı soyunma odasına giderken, Cibona’nın eritmesi gereken fark 20’ye çıkmıştı.

Sürprize izin yok

İkinci yarıya Cibona Zagreb, ilk devreden çok daha iyi oynayarak başladı. Bunda temsilcimizin maçın başında elde ettiği farkın verdiği rahatlık da rol oynadı. Cibona’nın yaklaşmasına izin vermeyen sarı lacivertliler, 23 sayılık avantajla maçın sonuna girdi. İlk çeyrekte rakibine vurduğu sert darbe ile “bugün sürpriz yapma şansınız yok” mesajı veren Fenerbahçe Ülker, maç sonunu da disiplinli ve düzenli oynayarak beklediğimiz galibiyetini elde etti. Barcelona maçı öncesi moral kazandı. Öte yandan Kaya Peker, 9’uncu sayısında Euro League’deki bininci sayısına ulaştı.
Yazarın Tüm Yazıları