Evden kaçan yılan korkuttu

BAŞKENT Ankara’nın Tunalı Caddesi’nde geçtiğimiz hafta yılan paniği yaşanmış, vatandaşlar durumu Çankaya Belediyesi’ne bildirmişlerdi.

Benzer bir olayı geçtiğimiz hafta İngiltere’nin Manchester kentinde anaokulu çevresindeki vatandaşlar yaşadı. Stacksteads anaokulu öğrencileri bahçeye oynamaya çıktıkları sırada yolda kıvrılarak giden yılanı görünce hemen öğretmenlerine haber verdiler. Yetkilileri bilgilendiren öğretmenler daha sonra öğrencilerin velilerini arayarak olaydan haberdar ettiler ve okulu boşalttılar. Daha sonra yılanın 2 ay önce bir evden kaçtığı ortaya çıktı.

Okul öğretmenlerinden 58 yaşındaki Maureen şunları söyledi: "Yılan bizden yüz metre uzaktaydı. Öğrenciler panik içinde yanımıza gelince korktuk ancak onlara bunu belli etmemeye çalıştık. Yorgun ve zararsız görünüyordu. Hemen ortalığı sakinleştirip yetkililere haber verdik ve onlarda yılanın gerçek sahibini buldular."

İsmi açıklanmayan yılanın sahibi ise hayvanın bulunmasından duyduğu mutluluğu ve nasıl hayatta kaldığını Rossendale Free Press’e şöyle anlattı:

Yavru kuş yemiş

Yılanım 2 ay önce kaybolduğunda çok üzüldüm. Bu evden ilk kaçışı değil. Bir daha hiç bulunmayacağını düşünmeye başlamıştım. Aslında sanıldığı gibi zararlı bir hayvan değil. Evde olmadığı süre içinde küçük kuşları, fareleri yiyerek hayatta kalmayı başarmış. Umarım bir daha böyle bir şey yaşanmaz ve etrafı böyle rahatsız etmek zorunda kalmayız."

Gece yarısı yardım yürüyüşü

İNGİLTERE’nin Bolton kenti geçtiğimiz hafta perşembe gecesi yardım yürüyüşüyle aydınlandı. Bin 700 kadar yürüyüşçü ’Umutsuz Hastalar’ için perşembe gecesi Victoria Square Caddesi’nden başladıkları yürüyüşlerini sabahın ilk ışıklarıyla beraber Bolton Hastanesi’nde bitirdiler. Yürüyüşe katılan kadınlar dikkat çekmek için pembe tavşan kulakları takarken bir çok kişi çocuklarıyla beraber sabaha kadar eylemlerini pembe kıyafetleriyle sürdürdüler.

Çeşitli türdeki kanser hastaları için yapılan yürüyüş esnasında seslerini duyuran yürüyüşçüler bir hafta içinde 177 bin Sterlin topladılar. Bu rakamın 200 bin Sterline çıkması bekleniyor.
Yazarın Tüm Yazıları