Emaneti geri aldı

TRABZONSPOR, zorlu Manisa deplasmanından 3 altın puan çıkarttı. Belki de bir İstanbul derbisi kadar zor bir maçtı. Her iki takımın kazanabileceği bir maçtı.

Manisaspor da 3-0 kazanabilirdi, aynı şekilde Trabzonspor da 3 gol atabilirdi. Sahanın yıldızı ise, kalecilerdi. Her iki kaleci de çok güven veriyor. Özellikle Onur, Trabzonspor’un şampiyonluk yarışındaki baş faktörü. Öyle kurtarışlar yapıyor ki, maçın kırılma anlarında, takımının kurtarıcısı oluyor.
Hikmet Karaman’ın taktiği ve sistemi belli. Hele de erken gol atınca, istediği taktiği uyguladı. Tamamiyle kendi sahasına çekildi. Bütün futbolcuları, topun arkasında kaldı. Trabzonsporlu futbolcular değil topla verkaç, dripling yapmak, araya pas yapmak; yürümekte bile zorlandılar. Topun başında 3 tane Manisasporlu futbolcu hep vardı. Trabzonspor’un hücumcuları, bire bir kaldıkları zaman, hep kademelerinde rakip oyuncular vardı. Hikmet Karaman, Trabzonspor’u müthiş analiz etmiş. Ama futbolun cilvesi, atamazsan; onlar atarsa kaybediyorsun. Dün gece de öyle bir maç oldu. Her iki takımın da kazanabileceği bir karşılaşmadaydı.

3 altın puan

Trabzonspor’un orta sahasının hücum bölümü Jaja’ya emanet. Bütün ataklarını o yönlendiriyor. Gol paslarını Jaja veriyor ama sambacı çok gereksiz toplar tutuyor, laubali oynuyor. Bazen oyun içinde kalitesine yakışmayacak hareketler yapıyor. Bunları asgariye indirirse, Trabzonspor takımı daha fazla gol pozisyonuna girer, daha fazla verim alır.
Colman çok etkili değildi, nitekim Şenol Hoca müthiş bir hamle yaparak, Alanzinho’yu oyuna soktu. Alanzinho’dan da istediğini aldı. Ceyhun ve Selçuk defansif orta saha. Öndeki oyuncuların açıklarını kapatmak için pek hücuma çıkamıyorlar ama orta sahada topu tutarak; takım savunmasına da yardımcı oluyorlar. Geçen haftanın yıldızı Burak, çok etkili olamadı ama normaldir. Böyle sıkışık savunmalara karşı başarılı olmak zordur.
Dün gece Trabzonspor 3 altın puan çıkarttı, “şampiyonluk yarışında beni unutmayın” dedi ve emanete bıraktığı liderliği devraldı.

BEĞENDİM
Trabzonspor’un 90 dakikadaki kazanma hırsını.

BEĞENMEDİM
Jaja’nın oyun içindeki laubali tavırlarını.

DİKKAT
Trabzonspor daha az top tutup, daha hızlı davranmalı. Aksi halde gol atmakta zorlanır.
Yazarın Tüm Yazıları