Elinize sağlık

BAZI anlar vardır, ne yazsan, ne söylesen boştur. İçindeki coşkuyu ya da hüznü anlatmak olanaksızdır. Şimdi, şampiyonluğu kaçırdık, şöyle oldu, böyle oldu mu demeli, yoksa, helal olsun kızlar, şu anda Avrupa ikincisiyiz, sizinle gurur duyuyoruz mu, demeli.

Ama ben, grubun finalinde 3-2 kaybettiğimiz Almanya maçından sonra ne hissediyorsam, şu anda da onu hissediyorum. Kızlar ellerinize sağlık.

Bu ülkenin gündemine bomba gibi düştünüz. ‘‘Voleybol nedir?’’ diyen ciddi bir çoğunluğa, ‘‘Bu senenin trendi voleybol ve en gözde isimleri Natalia, Neslihan, Özlem, Bahar, Aysun, Esra, Çiğdem, Mesude, Gülden, Sinem, Seda’’ dedirttiniz. Bu dönemde doğan kız çocuklarına, anneler, babalar sizin isimlerinizi veriyorsa, sizler bizim gönüllerimizin şampiyonusunuz.

İşin başındasınız

Bizler, sizin daha işin başında olduğunuzu, önümüzdeki dönemde gerek Dünya Kupası'nda, gerekse Olimpiyat elemelerinde başarılarınızla daha çok voleybolu konuşturacağınızı biliyoruz. Ciddi köşe yazarları, ciddi TV programları, spor sayfaları yaklaşık 10 gün voleybolla dolduysa, sizler bizim gönüllerimizin şampiyonusunuz.

Ülkenin cumhurbaşkanını, başbakanını, sayısız bakanını, bürokratını o salona voleybol seyretmeye getirdiniz ya, sizler bizim gönüllerimizin şampiyonusunuz.

İnanın kızlar, görevinizi tam yaptınız. Size güvenenleri, özellikle de hocanız Deniz Esinduy'u mahcup etmediniz. Onun da ruhu şu anda huzur içindedir. Tekrar ellerinize, yüreklerinize sağlık. Ne desek az, teşekkürler.
Yazarın Tüm Yazıları