Eldiven şıklığı

Kış modasının anahtar trendlerinden olan eldivenler, hemen hemen tüm koleksiyonlarda kendini gösteriyor. Tek bir parça sizi şık ve stil sahibi yapmaya yeter mi? Kesinlikle...

Son birkaç yıldır, moda aksesuvarlara daha fazla sorumluluk yüklüyor. Bu noktada tasarımcılar, öne çıkan bu detaylarla, yaratıcılıklarına yön veren kadını daha kolay tanımlıyor. Ve ortaya çıkan silütler "lady görünümü", "sofistike", "nostaljik" gibi isimler alıyor.

2007-08 Sonbahar-Kış sezonunun anahtar parçalarından biri olan eldivenler, yeni sezonun şifrelerini fısıldıyor: "Estetik, sofistike ve kadınsı"...

50’lerde zarafeti tamamlayan, el çantaları ve şapkayla olan dostluğunu hiç bozmayan eldiven, 2000’li yılların kadınları için sadece elleri soğuktan koruyan bir detay olmaktan çok daha farklı bir noktada şimdi... 80’lerde parmaksız modellerin rock kültürünün bir parçası olmasından ve hayatımıza girmesinden sonra ilk kez bize bu kadar yakın. İlhamını geçmişten alan markalar için kış şıklığın en önemli sembolü.

Anlatmak istediğim şu; pardösünüzü veya trençkotunuzu giydiğinizde sarı bir deri eldiven taktığınızı veya kırmızı eteğin üzerine mavi renkli olanını seçtiğinizi düşünün. Bu farklı olur, klasik değil. Cacharel ve Marc by Marc Jacobs koleksiyonundaki eldivenler triko ve parmaksız olarak çok şıklar. Bu da hem "tarz" hem sportif durur.

Tüm kolu saran da var, bilek hizasında duran da

Koleksiyonunda derilere bolca yer veren Burberry, bileklere kadar uzan kapitone eldivenleriyle iddialı. Eldivenler geceleri son derece şık, gündüzleri ise asi bir görünüm yaratabilir. Marka, sezonun bu en moda detayını, siyah, büyük, deri çantalarla tamamlıyor.

Anna Sui ise parmaksız triko eldivenlerini, "tasarım" triko üstleri ve desenli ipek etekleriyle birleştirmiş. İşte ikinci anahtar: İpekler ve triko bu kış flört ediyor.

Oscar De La Renta’nın siyahlar içindeki "sofistike" kadını da eldivensiz yapamıyor. Sade, kendinden emin ve şık olmak için çok detaya ihtiyacı yok!

En kısa olandan dirsekleri aşan boylara kadar farklı yorumlarıyla karşımıza çıkan eldivenler arasında özellikle geceleri, ilhamını 50’lerin couture ruhundan alan ve kolları sımsıkı saran uzun modellere ilgi büyük.

Eldiven giymem için bana üç neden söyle

1- Tüm diğer aksesuvarlar gibi eldivenler de kıyafete eklendiği an havanızı değiştirebilir. Bir anda kendinizi faklı ve şık hissedebilirsiniz.

2- Renkleriyle, ki bu kış renkli deri modeller çok moda, simsiyah bir giysinin bile verdiği mesaj değişebilir. Tek bir parça sizi sıradanlıktan uzaklaştırabilir.

3- Yeni bir oyun için fırsat: Uzun, kısa, triko, parmaksız, krokodil, deri, şık, sıra dışı, couture... Birbirinden farklı modeller arasında kendi stiliniz için seçim yapabilirsiniz. Benim favorim; Marc by Marc Jacobs’ın parmaksız triko modelleri ve kısa, sarı, deri eldivenleri!

Modern bir Amerikan klasiği

Çanta tutkunlarına iyi bir haber... Tanınmış Amerikan markası COACH, çok kısa bir süre sonra İstinye Park’ta mağazasını açıyor.

1941 yılından bu yana "klasik Amerikan stilini" modern bir yorumla dünyaya pazarlayan COACH, bugün moda sektöründe oldukça ilgi gören bir marka. Bir aile şirketi olarak kurulmuş ve el emeğiyle ürettiği çantalarını önce Amerika’da ardından da Avrupa’da sevdirmeyi başarmış. Bugün, ünlü Hollywood yıldızları başta olmak üzere, modayı yakından takip eden ve çanta seçerken marka ve kalite dengesini önemseyen birçok kadının tercihleri arasında. Marka, kullandığı kaliteli deriler, rafine tasarımlarını farklılaştıracak aksesuvarlarıyla öne çıkıyor. COACH bir çantaya sahip olmak isteyenler, çeşitlilik ve renk skalasına bakınca karar vermekte zorlanıyor. Bundan tam 66 yıl önce, 12 çantayla başlayan serüven, ABD’de 230’un üzerinde ve 18 farklı ülkede 200 mağaza ile devam ediyor. Özel üretim teknikleriyle, bir aksesuvarın dokusunun diğerinden tamamen farklı olmasını sağlıyorlar ve bu da markaya bağlılığı artırıyor.

COACH, merakla beklenen ve açılışı biraz gecikeceği söylenen İstinye Park projesinin misafirlerinden biri. Eren Holding tarafından Türkiye’ye getirilen markanın ikinci mağazası yine kısa bir süre sonra Bağdat Caddesi’nde açılacak.

MODA HABER

Zamansız yorumlar

NetWork’de yeni sezon kuzey ışıklarının etkisiyle güçlü bir silüet çiziyor.

2007-08 Sonbahar-Kış kadın koleksiyonu, modern ve şehirli kadının kendi trendlerini yarattığı, aktif ve zamansız tasarımlardan oluşuyor. Fonksiyonelliğin ön plana çıktığı koleksiyonda, çağdaş şehir gezginleri anlayışı, teknoloji ile doğallığı bir araya getiriyor. Arzu Kaprol imzalı koleksiyonda dört ana tema var.

Metalik ışıltılar

Claire’s, 2007-2008 Sonbahar-Kış koleksiyonuyla modaya uygun aksesuvar seçenekleri sunuyor. Sezonun gözdesi ise metalik ışıltılar. Rock ve punk esintilerine göndermeler yapan kat kat zincir kolyeler, büyük boncuklar, fiyonklar, anahtarlar, kalpler, kuş ve yıldız motifleri ve renkli saç bantları koleksiyonun öne çıkan parçaları arasında.
Yazarın Tüm Yazıları