SEO Uzmanı nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Arama Motoru Optimizasyonu uzmanı olma şartları, maaşları ve iş imkanları

Güncelleme Tarihi:

SEO Uzmanı nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur Arama Motoru Optimizasyonu uzmanı olma şartları, maaşları ve iş imkanları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2021 15:59

SEO Uzmanı günümüzde sıklıkla duyulan mesleklerden biri haline gelmiştir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte sürekli gelişen ve ihtiyaç duyulan bir meslek haline gelmiştir. SEO Uzmanı nedir, ne iş yapar, nasıl olunur, SEO uzmanı olma şartları nelerdir, maaşları ve iş imkanları nasıldır gibi soruların cevaplarını derledik.

Haberin Devamı

SEO Uzmanları yaptıkları çalışmalar ile sitelerin ziyaretçi sayılarını artırmakta ve siteleri kitleler için uygun hale getirmektedir. Bu sebeple de bu alandaki en önemli kilit isimlerden bir tanesidir. SEO, Arama Motoru Optimizasyonu Uzmanı anlamına gelmektedir.

SEO Uzmanı Nedir?

SEO Uzmanları arama motorları konusunda web siteleri üzeirnde gerekli iyileştirme çalışmaları yapan kişilere verilen genel isimdir. Bu kişiler çalışmalar yapıp raporlar hazırlayarak sitelerin arama motorlarının üst sıralarına çıkmasını sağlamaktadır. Bu sebeple de bu meslek günümüzde oldukça popülerdir.

SEO Uzmanları siteleri üst sıralara taşımak amacı ile çeşitli çalışmalar yapar. Bunun yanında anti SEO saldırılarını önlemek amacı ile de önlemler almak zorundadırlar. Bu bağlamda geliştirdikleri strateji oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

SEO Uzmanı Ne İş Yapar?

SEO Uzmanın yaptığı işler aşağıdaki gibidir;

Arama motorlarının algoritmalarını takip eder ve bu bağlamda değişiklikler yaparlar.

SEO Uzmanlarının kullandığı programlar HTML, JavaScript ve CSS gibi programlardır. Bu yazılım programları ile sitelerin daha çok kişi tarafından erişilebilir olmasını sağlarlar.

SEO Uzmanlarının en önemli görevlerinden bir tanesi içerik pazarlama çalışmaları yapmaktır. Sonrasında ise bu çalışmaların sitelere entegre edilmesi aşamasında rol oynarlar.

Hazırlanan SEO Uygulamalarının yeni bir kod ile etkinleştirilmesi amacı ile bir ekip ile birlikte çalışmaları gerekmektedir.

Site ziyaretçilerinin siteyi aktif bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacı ile bir takım optimizasyonlar kullanmaları gerekir.

SEO Uzmanlarının içerik oluşturmak amacı ile pazarlama ekipleri ve editörler ile entegre bir şekilde çalışması oldukça önemlidir.

Aramada en çok kullanılan kelimelerin analizlerini kontrol etmeleri hedef sitenin arama motorunda üst sıralara çıkması için yürüttükleri çalışmalar için önemlidir.

Bunların yanında sponsorlu çevrimiçi reklamlar ile tıklanma oranlarının arttırılmasını amaçlarlar.

Müşterilerine, sitenin geliştirilmesi amacı ile önerilerde bulunurlar.

Haberin Devamı

Rakiplerin yaptıkları çalışmaları inceleyerek bununla ilgili raporlar hazırlamaktadırlar.

SEO Uzmanı Nasıl Olunur?

SEO Uzmanı olmak isteyen kişilerin belli bir eğitim almalarına gerek yoktur. Farklı yerlerde verilen SEO Uzmanlığı sertifikası programlarına katılabilir ve iş ile alakalı bilgileri edinebilirler ve sertifika sahibi olurlar. Bu şekilde profesyonel bir şekilde SEO Uzmanı mesleğine adım atabilirler.

SEO Uzmanı olmak için yalnızca sertifika almak yeterli değildir. Kişilerin konu ile alakalı olarak sürekli araştırmalar yapıp kendilerini geliştirmeleri de çok önemlidir.

SEO Uzmanı Olma Şartları Nelerdir?

SEO Uzmanı olmak isteyen kişilerin öncelikli olarak arama motorlarını algoritmalarını iyi bir şekilde öğrenmesi gerekir. Bununla beraber sektör ile alakalı yeniliklerin takip edilmesi buna yönelik çalışmalar yapılması da oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

SEO Uzmanı olmak isteyen kişiler için en önemli konulardan bir tanesi de SEO araçlarının iyi bir şekilde kullanılıyor olmasıdır. Analiz, sayfa hızı, teknik konular gibi konuların takip edilmesi için farklı SEO araçları bulunmaktadır.

SEO Uzmanı olmak isteyen kişilerin raporlama ve teknik analizler ile ilgili bilgisi olması da oldukça önemlidir.

SEO Uzmanı Görevleri Nelerdir?

Organizasyonları iyi bir şekilde yönetmelidir.

Google algoritmalarını iyi bir şekilde bilmeli ve değişikliklere ayak uydurması gerekir.

SEO Uzmanının sürekli yenilikleri takip etmesi ve analitik bir zekaya sahip olması gerekir.

Web sitesi optimizasyon araçlarını çok iyi bir şekilde kullanabilmelidir.

Haberin Devamı

Takım ile birlikte ya da bağımsız olarak çalıma yürütebilmesi gerekir.

HTML kodlaması ile alakalı olarak geniş bir bilgi birikiminin olması gerekir.

Zamanı çok iyi bir şekilde yönetmeli ve işleri zamanında yetiştirebilmelidir.

SEO Uzmanının her zaman yaratıcı fikirleri olmalıdır. Bu sebeple yeniliklere açık olmalı ve bu bağlamda stratejiler geliştirmelidir.

İnsanlar ile iletişiminin oldukça iyi olması gerekir.

SEO Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Günümüzde SEO Uzmanları yaklaşık 3.000 ile 8.000 TL arasında maaşlar almaktadır.

SEO Uzmanı İçin İş İmkanları Nelerdir?

İnternetin hızla gelişip ilerlemesi ile birlikte pek çok iş internet üzerinden yürütülmektedir. Şirketlerin internet sitelerinin arama motorlarında üst sıralara çıkması için SEO Uzmanlarına ihtiyaç vardır. Bu bağlamda iş imkanları oldukça iyidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!