Dünyanın en tehlikeli adamına kadın komplosu

O, günümüz medyasının “Don Kişot ”u. ‘ Kriptogate’ dosyalarını yayınlamaya başlaması üzerinden tam iki hafta geçti. Pentagon’a açtığı savaşı açık arayla götürüyordu ama çevresindeki çemberin daralacağını da biliyordu. Korkuyla değil strateji ile yaşıyordu. Çocukluğundan beri annesi ve kardeşiyle, üvey babasından kaçarak yaşamıştı. Belki de bu nedenle ait olmadan yaşamaya alışmış. Kaçarak yaşamayı benimsemek zorunda kalmıştı.

Haberin Devamı

aekinci@hurriyet.com.tr

Julian Assange’in, ‘ Dünyanın En Tehlikeli Adamı’ ilan edilmesinin ardında birçok sebep var. Nedir bu sebepler? Düşünsenize, bir adam, ABD rejimlerinin gerçek yüzünü, kapalı kapılar ardında yaşananları göstermek için, Hollywood filmlerini aratmayacak bir senaryoda oyun kuruyor. ‘ Ben başrol oynayan değil oyun kuran adam olmak isterim’ diyerek, stratejisinin ve Wikileaks gerçeğinin altına imzasını atıyor. Bu adam zeki, bilgili, cesur, kararlı bir de Hollywood starlarının enerjisini taşıyor. Karizması, tane tane ve düşünerek konuşması milyonları etkiliyor.
. . .

Julian Assange, Afgan Savaş Günlükleri yayınlandıktan sonra, ABD için tehlike çanları çalmaya başladı. Irak Savaş Günlükleri ise, Assange’in biran önce susturulması gerektiğini gösterdi.

Haberin Devamı

O’nun için zor günler artık başlamıştı.

Bir ay önce yaptığımız röpörtajda “ Hayatımın en stresli günlerini yaşıyorum’ dedi. Başına gelebilecekleri biliyordu. Ama misyonu büyüktü. Masa başı gazeteciliğini sevmiyordu. “ Gazetecilik şeffaf olmalı, gazeteci bilim adamı gibi belgelerle konuşmalı. Medya kuruluşları iyi gazetecilerle çalışmalı. Okuyucu, gazetede okuduğu şeye inanma eğilimindedir. Bu nedenle, okuyucuya doğru bilgi verilmeli ” diyordu.

İşte bu nedenle, belgelerle, evraklarla hareket etmeyi seviyordu.

Günümüz medyasına yeni bir açı getirdi. Medya ,Wikileaks öncesi ve Wikileaks sonrası diye tarihsel bir yapılanmaya girdi. “ Kriptogate” dosyalarının yayınlanmaya başlamasıyla unutulmaz politik atışmalara tanık olduk.Birbirinden özür dileyen politikacılar, kriptolarda adı geçtiği halde, söylediklerini inkar eden diplomatlar, hırsından küpüren devlet adamları, politik kriz eşiğine gelen ilişkiler.

On gündür bir çok diplomatın, siyaset adamının yüzü kızardı. Julian Assange ile ilgili komplo teorileri üretildi. Hatta, “ Julian Assange ve Wikileaks” olayının ardında yine ABD’nin olduğu söylendi.

Bu kadar dikkatli davranan bir lider, bile bile “ yol kazası” yapar mı?

Haberin Devamı

Julian Assange’in dünyanın dört bir yanında bir çok destekçisi var. Bugün, Londra’daki Westminster Asliye Hukuk Mahkemesi’nde bunu bir kez daha gördük. Assange’a, destek vermek isteyen, onun kefaletle serbest kalmasını isteyen bir çok ünlü isim oradaydı. Wikileaks destekçileri de boş durmadı, internetden indirdikleri Assange resimleriyle, Assange’in tutuklanmasını protesto ettiler.

Julian Assange’i, İsveç’e iade edilme durumuyla karşı karşıya bırakan iddialar ise, “ Tecavüz etmek, prezervatifsiz seks yapmak ve seks amaçlı zor kullanmak”.  İddialardaki isimlerden biri, Assange’in, İsveç ziyareti sırasında kendi evine yerleştiğini de iddia ediyor. Bu birliktelik esnasında Wikileaks kurucusunun başka kadınlarla seks yaptığı da gündeme geliyor.

Haberin Devamı

Şimdi soruyorum, dünyayı sarsan belgelerle oldukça stratejik bir hayat yaşayan bu adam, bir konferansta tanıştığı kadının evine hemen yerleşebilir mi? Üstelik, çok kısa bir süre içinde kendisini zor duruma düşürecek, “ yol kazalarına” arka arkaya toslayarak…

Yazarın Tüm Yazıları