Son dakika haberleri: Senato askeri yardım için yeşil ışık yaktı! İsrail'den ABD'ye teşekkür: İttifakımızın gücünün açık bir kanıtı! Almanya UNRWA kararını dünyaya duyurdu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2024 08:26

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... ABD Senatosu, Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a askeri yardım da yapılmasını öngören 95 milyar dolarlık dış yardım paketini onayladı. Karar sonrası açıklamalar peş peşe geldi. İsrail'den ABD'ye teşekkür mesajı geldi. ABD Başkanı Biden ise tasarıyı imzalayarak yasalaştıracağını söyledi. Almanya ise UNRWA kararını dünyaya duyurdu

Haberin Devamı

İsrail - Hamas savaşında yaşanan son dakika gelişmeleri...

Gazze'de son 24 saatte 79 can kaybı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki katliamlarına 201 gündür devam ediyor. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne son 24 saatte 6 saldırı gerçekleştirdiği, 79 kişinin hayatını kaybettiği, 86 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 34 bin 262’ye, yaralı sayısının ise 77 bin 229’a yükseldiği aktarıldı.

Lübnan medyası: Ülkenin güneyinde bir düzineden fazla İsrail saldırısı gerçekleştirildi

Lübnan medyası, Ayta eş-Şab ve Ramyeh bölgelerine bir düzineden fazla İsrail saldırısı gerçekleştirildiğini bildiriyor.

Suudi Arabistan: Gazze’deki toplu mezarlar savaş suçudur

Suudi Arabistan, Gazze’deki Nasser ve Şifa Hastanelerinde toplu mezarlar bulunduğuna dair Birleşmiş Milletler açıklanmasını takiben bunun bir savaş suçu olacağını belirterek kınadı.

IDF, Gazze'ye iki yedek tugayı konuşlandırmaya hazır olduğunu açıkladı
IDF, Gazzeye iki yedek tugayı konuşlandırmaya hazır olduğunu açıkladı

IDF, Gazze Şeridi'ne 99. Tümene bağlı iki yedek tugayı konuşlandırmaya hazırlanıyor. Ordu, kuzey sınırında görev yapan 679. "Yiftah" Zırhlı Tugayı ve 2. "Carmeli" Piyade Tugayı'nın "son haftalarda Gazze Şeridi'ndeki görevlerine hazırlandığını" söyledi.

Almanya, Filistinli UNRWA ajansıyla iş birliğini yeniden başlatacak

Almanya Çarşamba günü yaptığı açıklamada , tarafsızlığına ilişkin bağımsız bir incelemenin yayınlanmasının ardından BM Gazze'deki Filistinlilere yardım kuruluşuyla (UNRWA) işbirliğini yeniden başlatmak için diğer birçok ülkeyi takip etmeyi planladığını söyledi.


İsrail pek çok UNRWA çalışanının 7 Ekim'de Hamas ile birlikte hareket ettiğini öne sürmüş ve dünyaya 'UNRWA'ya yardımı kesin' çağrısı yapmıştı.


Ajansın tarafsızlığına ilişkin Pazartesi günü eski Fransa dışişleri bakanı Catherine Colonna liderliğinde yapılan incelemede, İsrail'in, yüzlerce UNRWA personelinin söz konusu suçlamalarını desteklemediği sonucuna varıldı.

IDF, Hizbullah tesislerini, roketatarları ve güney Lübnan'daki mevkileri vurdu
IDF, Hizbullah tesislerini, roketatarları ve güney Lübnandaki mevkileri vurdu

IDF, güney Lübnan'daki Tayr Harfa'daki bir roketatarın dün gece kuzeydeki Shomera topluluğuna düzenlenen saldırıda kullanıldıktan kısa bir süre sonra İsrail Hava Kuvvetleri tarafından vurulduğunu söyledi.

Katz'tan Senato'nun İsrail'e yardım onayını övdü: 'İttifakımızın gücünün açık bir kanıtı'

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, ABD Senatosu'nun, daha büyük bir dış yardım paketinin parçası olarak İsrail'e milyarlarca dolarlık ABD askeri yardımını onaylamasını kutladı ve yasama meclisinin Demokrat ve Cumhuriyetçi liderlerine “İsrail'in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılıklarından” dolayı teşekkür etti.

Ukrayna ve İsrail yardım paketi ABD Senatosu'nda kabul edildi

ABD Senatosu, Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a askeri yardım da yapılmasını öngören 95 milyar dolarlık dış yardım paketini onayladı. ABD Kongresi’nin üst kanadı Senato, Cumartesi günü Temsilciler Meclisi’nden geçen yardım paketine destek verdi.


Tasarıda Ukrayna’ya 61 milyar dolarlık askeri yardım da öngörülüyor ve ABD Savunma Bakanlığı yardımın “günler içinde” ulaştırılmaya başlanacağını belirtiyor. Her iki partinin de destek verdiği tasarı 18’e karşı 79 oyla geçti.


ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada tasarıyı çarşamba günü imzalayarak yasalaştıracağını söyledi. Demokrat Partili Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer de, ABD’nin müttefiklerine sırtını dönmeyeceğini gösterdiğini vurguladı.


Senato, Şubat ayında da benzer bir yardım paketini kabul etmiş, ancak Ukrayna’ya yeni yardıma karşı çıkan bir grup muhafazakar, Temsilciler Meclisi’nde oylanmasını engellemişti.

ABD polisi, Senatörün New York'taki evinin önünde Filistin yanlısı Yahudi protestocuları tutukladı

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'in New York Grand Army Plaza'daki evinin "kapısında" gösteri düzenledikten sonra yüzlerce protestocunun tutuklandığı bildirildi.

JVP'ye göre protestocular, "ABD'nin Gazze'de soykırım yürüten İsrail hükümetini silahlandırmayı ve finanse etmeyi bırakmasını" talep ediyorlardı.

Uluslararası Af Örgütü: İsrail ordusu Gazze'de ABD silahlarıyla 'savaş suçu' işliyor

Uluslararası Af Örgütü ABD İcra Direktörü Paul O'Brien, Gazze'deki İsrail güçlerinin “ABD yapımı mühimmat” kullanarak Filistin halkına karşı savaş suçları işlediğini söyledi.

Sosyal medyadaki paylaşımında O'Brien, yapılan araştırmanın Filistin topraklarında İsrail güçleri tarafından savaş suçları işlendiğini gösterdiğini ve ABD'nin İsrail'e silah göndermeyi bırakması gerektiğini söyledi.

Kuzey Koreli yetkililer İran'a nadir ziyarette bulunuyor

Kuzey Kore'nin KCNA haber ajansına göre, Dış Ekonomik İlişkiler Bakanı Yun Jong Ho, İran'ı ziyaret etmek üzere bir bakanlık heyeti eşliğinde Salı günü hava yoluyla Pyongyang'dan ayrıldı. Kuzey Kore'nin resmi ajansı söz konusu haberde bu bilginin dışında hiçbir detaya yer vermedi.


Kuzey Kore ve İran'ın uzun süredir balistik füze programlarında işbirliği yaptığından, muhtemelen teknik uzmanlık ve bunların imalatında kullanılan bileşenlerin alışverişinde bulunduğundan şüpheleniliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!