Deneyim farkı

BÖYLESİNE maçlarda hedefe gitmek için gerekli başlıca faktör deneyimdir. Finalin getirdiği baskı ve stresin altından kalkmak için de bunu daha önce yaşamak şarttır.

Efes Pilsen dünkü final randevusunda daha önce sıkça yaşadığı bu baskının altından kalkarken, Banvit ilk kez çıktığı final mücadelesinde sadece ilk yarı mücadele edebildi.

Belli ki Banvitli oyuncular bir gün önce Fenerbahçe Ülker karşısında verdikleri zorlu mücadelede çok yıpranmış. O maçtaki mücadelelerin yarısına bile ulaşamayınca, hele ikinci yarının başında 5 dakika gibi uzun süreçte skor çıkaramayınca deneyimli Efes Pilsen karşısında teslim bayrağını çekti.

Sert savunma yetti

Sekizinci kez kupa mutluluğunu yaşayan Efes Pilsen dün pek de iyi oynamadı. Özellikle ilk yarıdaki yanlış şut seçimleri skor açısından onları zora soktu. Ama klasikleşen sert savunmaları ikinci yarıda Banvit’e yetti de arttı bile.

Savunma plağını işletip finalde mutlu sona giden Efes Pilsen’in en iyisi 16 ribaund alan ve 15 sayı sayı atan Kerem Gönlüm’dü.

Bu arada Efes Pilsen’in yeni transferi Rasiç sistem içinde yararlı bir oyuncu olacağını gösterirken, Granger’ın da gün geçtikçe düzeldiğini söyleyebiliriz. Banvit’te ise sadece Bekir ile Long’un çabaları final kazanmak için yeterli olmadı.
Yazarın Tüm Yazıları