Demir Sabancı bıraktı, kardeşi Serra yönetimde

Güncelleme Tarihi:

Demir Sabancı bıraktı, kardeşi Serra yönetimde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2004 01:49

Yıllar önce Sabancı Ailesi’nin kabul etmediği bir evlilik yapan ve Aile ile arası bozulan Serra Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu’na girdi. 1996’da suikast sonucu öldürülen Özdemir Sabancı’nın kızı Serra Sabancı, daha önce yönetim kuruluna giren ve halen Perakende Grup Başkanı olan oğlu Demir Sabancı yerine, Sabancı Holding Yönetim Kurulu’na girdi. Serra Sabancı, Türkiye’nin gündeminde, 10 yıl önceki ‘yasak aşkı’ ve ‘gizli evliliği’le yer almıştı.

Serra Sabancı, 1994’te henüz 19 yaşında ve London Scholl of Economics’in ikinci sınıfındayken, Ankaralı bir işadamı olan 36 yaşında, evli, iki çocuk sahibi Birol Aktan’la gizlice evlenmişti.

Sabancı Grubu’nun Çimsa, Temsa ve Mitsubishi gibi şirketlerinden aldığı temsilciliklerle ticari hayatını sürdüren Aktan ile Serra Sabancı’nın evlilikleri, Sabancı Ailesi tarafından kabul edilmedi. O günlerde, Birol Aktan’ın eşi İnci Köksal’dan hileli boşandığı ve bu nedenle Serra Sabancı ile evliliğinin geçerli olamayacağı iddiaları ortaya atılmıştı.

Aile’nin karşı çıkması nedeniyle, Sabancı Ailesi ve Serra Sabancı uzun süre görüşmedi. Evlilikten kısa süre sonra Birol Aktan’ın Sabancı Grubu şirketlerinden aldığı temsilcilikler iptal edildi. Bu iptaller, Birol Aktan’ın ticari hayatını zora soktu. Evlenirken eşi Serra’ya kırmızı bir Pontiac Trans-Am hediye eden Birol Aktan, zor mali koşullar karşısında bu otomobili de sattı. Ancak bu, Aktan’ın ticari hayatını düzeltmediği gibi evliliğini de kurtarmadı.

Evlilik beş yıl sürdü. Çift, 1999’da ayrıldı. Evliyken ailesi ile görüşmeyen Serra Sabancı, Aktan’dan ayrıldıktan sonra Sabancı Ailesi’ne döndü. Evlendiği adam ve evliliği kabul edilmediği için Sabancı Ailesi dışına itilen Serra Sabancı, dünden itibaren Aile işlerinin başına geçen gençlerden biri oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!