Cömert Başkan

BEŞİKTAŞ’ın en cömert taraftarı başkan Yıldırım Demirören. 50 milyon Euro harcayıp maça geliyor. Yenilsen yensen de trübündeki yerini al sayın Demirören. Kendi takımının maçına gelmeyen başkan Beşiktaş’a yakışmıyor..

Haberin Devamı

Sıcakmış, nem varmış hikaye. Bu parayı harcadıktan sonra havadan sudan sebeplerin zamanı değil.  Tempolu başlayan maçta Delgado’nun ekstraya çıkması, gereksiz top kayıplarının en büyük sebebi. Basit oyna Delgado. Sözleşmeni derin dondurucudan daha yeni çıkardılar. Top oynamanın zamanı geldi. Yeteneğini ve oyun zekanı kullan artık. Yan toplar Türk futbolunun baş belası, kanatlarımızı iyi korumamız ve gereksiz faul yapmamamız lazım.
Quaresma coşturuyor
Kolar, Horwarth’ın ortasını ıskalamasa yine yanlarımız ağrıyacak. Zaten rakibin kanat oyuncuları Petrzela ve Jiravek birer uçurtma. Bu nemli havada bile uçuyorlar. Rüzgara ihtiyaçları yok. Ama Beşiktaş bu sene farklı. Defansı önde kuruyor ve forvette topun kaybedildiği yerde hücum pres başlıyor. Bobo’nun hücum presi rakibi eksiltirken Quaresma’nın çabası Beşiktaş trübünlerini çoşturuyor. Attığı gol de cabası. Rakibi hem topla hem de gösterttiği kartlarla eksiltiyor. Bir forvet daha fazla ne yapabilir ki. Bravo Q7..
Beşiktaş çok telaşlı
Beşiktaş istediği skoru yakalamışken yaptığı telaş ve basit hatalar rakibe pozisyon yaratıyor. Ama kale de Hakan var. Çek-senet dinlemiyor. Rakibin golü yedikten sonraki sertliği de tehlikeli. Topu ayaktan çabuk çıkarmamak tekmeye davet. Bir Sivok talihsizliği daha zamansız olur. Zaten bütçe fazlasıyla açıldı. Kartal’ın birazda tasarrufu düşünüp geleceğindeki ipoteği kaldırması lazım.
Ernst rahatladı
Orta sahada Necip’in varlığı Fabian Ernst’in yükünü azalttı. İbrahim Üzülmez’in tecrübesi ve Toroman’ın  sürati Beşiktaş’ın defansını toparlayabilir. Geriden oyun kuruluşunu taktik olarak biraz daha geliştirmek  gerekli. Orta sahaya daha Guti gelecek. Forvet güzel golleri sıralamaya başladı. 9 kişiye karşı gösterilen başarı, rakip 11 kişiyken de gösterilirse Beşiktaş’ın yolu açık. Ama Quaresma varken rakiplerin maçı eksiksiz bitirmesi çok zor dostum, çok zor.

Yazarın Tüm Yazıları