Cep telefonu mesajıyla seçim kampanyası

29 Temmuz 2014

Haberin Devamı

Cepten cebe mesajla seçmen kafalama işi çıktı başımıza. Bu da yeni bir icat. Cep telefonu vik vik ediyor.

Sen direksiyon başında “Acaba banka bireysel kredi talebimi onayladı mı?” diye heyecan yapıyorsun. Cepten gelen mesajı okuyacağım diye telefonu açmaya çalışırken araba sağa sola kayıyor.

İstanbul’un kendini bilmez, kaba sürücülerinden bir alay fırça yiyorsun.

“Fırça” dedimse edebimden öyle dillendiriyorum. Bildiğiniz “Hay ben senin..” diye başlayan “Sinkaf’ın” trafikteki çeşitlemesi.

Açıp bakıyorsun. Mesaj Ekmeleddin Bey’den.

“Ramazan Bayramı Türk milletine, İslâm alemine ve insanlığa barış ve huzur getirsin. Çocuklarımız hep gülsün, şeker yiyebilsin.”

Haberin Devamı

İmza. Profesör Doktor Ekmeleddin İhsanoğlu.

Yarım saat havasını atamadık mesajın. Çünkü kimi tanıdımsa hepsine Ekmeleddin mesajı gelmiş. Facebook’ta “Altı milyon arkadaşım var” diye hava atsa haklı çıkacak.

Tüpçü İhsan da arkadaşı. Değnekçi Hilmi de arkadaşı. Manav da kasap da berber de arkadaşı. Hatta mahallenin muhabbet kuşu yetiştiricisi Dilan Hanım yediği içtiği bir arkadaşı.

Nereden mi biliyorum.

Kuşbaz Dilan Hanım açmış cep telefonunun masaj köşesini. Ekmeleddin Bey’e cevap yetiştirmeye çalışıyor, arada bir de kendi kendine gülüyor. “Ne gülüyon?” diye soranlara da “Laf sokuşturuyom” cevabını veriyor.

Kız bayramın birinci gününü ille de cevap vereceğim diye zayi etmiş. Katiyen gitmiyor cevaplar. Yani iade-i cevap yapamıyorsun. Ben ne yapayım o zaman senin arkadaşlığını.

Kandil arkadaşı. Bayram arkadaşı.

Hem bayramımı kutla hem oyumu al. Hem de beni tanıma. Şurada seçime on gün kaldı. Tarafsızlığımı bozmayayım, diyorum ama. İnsanı zorluyorlar. Kendimi zor tutuyorum.

***

Bakın diğer aday, o güzel “Sevgi İnsanı” da yollamış bir mesaj. Okudum.

“Bayramınızı kutluyor, milletimiz ve insanlık için rabbimden esenlikler diliyorum. Selam ve sevgilerimle.”

Haberin Devamı

Daha mesajın yarısında boğazıma bir şeyler takıldı. Höykürdüm höyküreceğim. Kendimi zor tuttum.

Bir insan bu kadar güzel mi yazar mesajı? Gönül tellerine bu kadar içten mi dokunur? Ruhun inceliklerine bu kadar güzel mi iner? Ben şimdi bu güzelliğe kurban olmayayım da kime olayım?

Ekmeleddin Bey’in mesajından aynı tadı alamadım.

Duayen köşe yazarı olarak her ne kadar tarafsız olsam da, o güzel “Sevgi İnsanı”nın seçim kampanyasına maddi katkıda bulunmak isterim.

Banka ve Hesap Numaram:

Ziraat Bankası Mecidiyeköy Şubesi 9817 679 843 0000

***

SPOR NOTU: Başakşehir stadı açıldığında maç yapmışlardı, o güzel “Sevgi İnsanı”nı izlediğimde de aynı zarafeti ve inceliği gördüm.

Haberin Devamı

Sahada bir kostaklanarak yürüyüşü vardı ki gören “Evet beyler! Devlet adamı dediğin işte böyle yürür..” diyordu.

Üç gol birden attı.

Biri Ekmeleddin Bey’e, diğeri HDP’nin Suphi Kaner kılıklı başkanı Selahattin Bey’e kapak oldu. Sonuncu gol de kaleye Başakşehir’den girdi, Kahire’de Sisi’nin sarayından çıktı.

Oley be Sevgi İnsan!!

Yazarın Tüm Yazıları