Cennet-Cehennem Turizm Bölgesi restarosyonuna 10 milyon lira 

Güncelleme Tarihi:

Cennet-Cehennem Turizm Bölgesi restarosyonuna 10 milyon lira
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2018 12:53

Cennet-Cehennem Turizm Bölgesi restarosyonuna 10 milyon lira 

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de, tarihi eserler ve doğal güzelliklerin dünyaya tanıtılması amacıyla yapılan turizm atağı kapsamında, Kalkınma Bakanlığı Cennet-Cehennem Turizm Bölgesine 10 milyon liralık kaynak aktardı.
Kentin güzelliklerini dünyaya tanıtmak, kente daha çok turist gelmesini sağlamak amacıyla yapılan çalışmalara, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da destek verdi. Yapılan yatırımlarla kentin turizmde cazibe merkezi haline getirilmesi hedeflenirken, Cennet-Cehennem Turizm Bölgesi ile turizmdeki potansiyel harekete geçirilecek. Geçtiğimiz Eylül ayında Cennet-Cehennem Turizm Bölgesini ziyaret eden Kalkınma Bakanı Elvan, söz konusu bölgelerin hakettiği konuma gelmesi için duruma el attı. Bölgenin iyileştirilmesi ve düzenlenmesine ihtiyaç olduğunu, bu yüzden de Cennet-Cehennem Turizm Bölgesi'ne 10 milyon liralık bütçe ayrılacağını açıklayan Elvan'dan ilk somut adım geldi. Cennet Cehennem Turizm Bölgesi, Meryem Ana Kilisesi ile Zeus Tapınağı'nın restorasyonu için 10 milyon liralık kaynak Kalkınma Bakanlığı tarafından tahsis edildi. Söz konusu düzenlemelerin yapılması için 18 Ocak'ta ihaleye çıkılacak. Yapılacak düzenleme ile Cennet-Cehennem Turizm Bölgesi yeni seyir teraslarına ve asansörlü ulaşıma kavuşacak.
Saklı tarihlerinden olan Silifke ilçesindeki Uzuncaburç Örenyeri de gelen desteklerden payını alacak. Tarihe önemli bir ışık tutan Uzuncaburç'da, Temenos Duvarı, Helenistik Kulesi, Antik Tiyatro ve Zeus Olbios Tapınağı'nın aslına uygun olarak restore edilmesi için çalışmalar başladı. Restorasyon projeleri için ihaleye çıkılırken, Silifke Kalesi, Adamkayalar, Tekir Ambarı ve Cambazlı Kilisesi, Anemurium Antik Kenti, Mamure Kalesi, Sinap Kalasi ve Namrun Kalesi ile çevresinin restorasyon işleri çalışmaları da sürüyor. 

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!