Çatalkaya’dan ilk önemli hizmet pasaport için

ANKARAKOL’da 14 Temmuz’da okuyucu şikayet ve temennilerine yer verdiğim yazımda, Ankara halkının emniyette özellikle pasaport ve trafik şubelerinde yaşanan aşırı yoğunluktan şikayetçi olduklarına dikkat çekmeye çalışmıştım.

Haberin Devamı

Pasaport ve trafikte görev yapan rütbeli rütbesiz tüm personelin özveriyle çalışmasına rağmen, halkın yoğun talebine karşılık vermekte zorluk çektiğini anlattığım yazıda, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya’nın soruna kısa sürede çözüm üretmesini temenni etmiştim.
Yeni birim kuruldu
Vatandaştan gelen talepleri değerlendirmeye alan Çatalkaya, kurmaylarıyla yaptığı çalışmalar doğrultusunda öncelikle Pasaport Şube Müdürlüğü’ndeki yoğunluğu azaltmak amacıyla kolları sıvadı. Emniyet müdürü, öncelikle yoğun pasaport talebinin olduğu Çankaya, Yenimahalle ve Keçiören ilçelerinde başvuru noktaları oluşturulmasına karar verdi. Yeni birimlerin kurulmasına ilişkin talep Ankara Valiliği’nce de onaylandı.
İlçe emniyet müdürlüklerinde faaliyete geçen pasaport birimlerinde görevlendirilecek personel ise hızlandırılmış eğitimden geçirildi. Emniyet yetkililerinden aldığım bilgilere göre ilk etapta Çankaya’da günde 40, Keçiören ve Yenimahalle’de ise günde 30’ar pasaport başvurusu alınacak. Bu sayının ilerleyen günlerde her ilçede 100’e çıkarılması öngörülüyor.
Tüm ilçelere yayılsın
Çatalkaya’nın, halkın emniyette saatlerce pasaport kuyruğunda beklememesi için gerçekleştirdiği bu uygulamanın diğer ilçe emniyet müdürlüklerinde de başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Böylece her gün yaklaşık bin pasaportun verildiği şubenin yükü daha da hafiflemiş olacak.
Emniyet müdürünün, Trafik Tescil Şubesi’ndeki aşırı yoğunluğu önlemek için de çalışma yaptığını öğrendim. Çatalkaya, önümüzdeki günlerde sorunun çözümüyle ilgili somut adımlar atacak.

Haberin Devamı

Provalar sürücüleri çıldırttı

ATATÜRK Kültür Merkezi’nin bulunduğu ve eski hipodrom olarak bilinen bölgede her yıl resmi bayramların kutlanması için günler öncesinde çalışmalar başlatılıyor. Milli birlik ve beraberliğimizi bütünleştirdiğimiz bu önemli günler hepimiz için çok çok önemli tabii ki. Buraya kadar kimsenin tek söz söyleme hakkı yok.
Ancak bir de madalyonun diğer tarafına bakalım. Yani Ankaralı sürücülerin provaların yapıldığı günlerde saatlerce trafikte çektiği çileye! 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri için bu sene iki kez prova yapılması nedeniyle Hipodrom Caddesi, İstanbul Yolu, Yenimahalle Köprüsü ile Ulaştırma Kavşağı, Konya Yolu, Turgut Özal Bulvarı, Akköprü Kavşağı ile Konya Yolu Gazi Hastanesi kavşağı arasında kalan bölüm, çift yönlü olarak ulaşıma kapatılırken, Kazım Karabekir Caddesi, İstanbul Caddesi ve Tandoğan istikameti de tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Kısacası Ankara’nın en hareketli yolları kapatılarak, sürücülere her sene olduğu gibi bu sene de, “Başınızın çaresine bakın” denildi.
Vatandaş mağdur oldu
Saatlerce trafikte mağdur olan sürücüler, Ramazan ayında yaşadıkları bu stresi gazetemizin şikayet hatlarına da iletti. Birçok sürücü Ankara Valiliği’nin yaptığı uyarıların yetersiz olduğunu söylerken, birçoğu ise tören alanlarının artık şehir dışına taşınması gerektiğini anlattı.
Konya Yolu’nda oluşan araç kuyruğundaki sürücülerden Mustafa Genç, İstanbul’a gitmek için otobüs bileti aldığını ancak yolların kapatılması nedeniyle AŞTİ’ye ulaşamadıklarını ve otobüsü kaçırdığını söyledi.
Trafikte mahsur kalan Mert Ünver ise AŞTİ’ye gidebilmek için üç saattir yollarda olduğunu, insanların mağdur edilmemesi için törenlerin kent merkezi dışında yapılmasını istedi. Fatma Kara ise her sabah yarım saatte gittiği işine yolların kapatılması nedeniyle üç saatte ulaşabildiğini söyledi.

Yazarın Tüm Yazıları