Bush'tan İsrail'e son kıyak

Güncelleme Tarihi:

Bushtan İsraile son kıyak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2009 12:08

20 Ocak'ta görevi Barack Obama'ya bırakacak olan ABD Başkanı George Bush gitmeden önce İsrail'e son kıyağını yaptı.

Haberin Devamı

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRISI DEVAM EDİYOR

BM Güvenlik Konseyi'nin Gazze kararı için İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Bush'tan destek istedi. Bush da ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice arayarak karar tasarısı için çekimser oy kullanmasını istedi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, ABD Başkanı George Bush'la yaptığı telefon görüşmesinden sonra, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın BM Güvenlik Konseyinin Gazze'yle ilgili karar tasarısının oylamasında çekimser oy kullanmaya mecbur kaldığını söyledi.

Olmert, dün geç saatlerde yaptığı açıklamada, geçen perşembe konseyde yapılacak oylama öncesinde Rice'ın kabul oyu kullanmak istemesine "anlam verememeleri" üzerine Bush'la görüştüğünü belirtti.

BUSH KONUŞMASINI YARIDA KESTİ

Bush'un bir konferans için Philadelphia'da bulunduğunu öğrenmesine rağmen telefonla görüşme çabalarını sürdüren Olmert, ısrarları sonucu Bush'un konuşmasını yarıda bıraktırarak, kendisiyle telefonla görüştüğünü söyledi.

Bush'a telefonda bu karar tasarısı lehinde oy kullanamayacaklarını anlattığını belirten Olmert, Bush'un "karar tasarısını bilmediği ve görmediğini" söylemesi üzerine, çok iyi bildiği bu tasarıyı ABD'nin desteklememesi gerektiğini Bush'a ilettiğini bildirdi.

RİCE TALİMATLA 'ÇEKİMSER' KALDI

Olmert bu görüşmeden sonra Rice'ın, Bush'un talimatı üzerine oylamada çekimser oy kullandığını belirtti. İsrail Başbakanı, karar tasarısında emeği bulunan Rice'ın bu durumdan rahatsız olduğunu da ifade etti.
Karar tasarısını Güvenlik Konseyinin 15 üyesinden 14'ü desteklemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!