Bunlar da park vandalı

İNGİLTERE’nin Birmingham kentinde aylarca mahallelerini yeşillendirmek için uğraşan gönüllü çevreciler, kent vandallarının saldırısı sonucu şoka uğradılar.

Haberin Devamı

West Midland ilçesinde geçtiğimiz ay boyunca Çevre Örgütüne bağlı gönüllü olarak çalışan halk, büyük uğraşlar sonucu ilçelerini yeşillendirdi. Çalışmalarını tamamladıktan sonra yaptıkları işi keyifle izliyorlardı ki bir sabah uyandıklarında bitkilerden eser kalmadığını gördüler. Aylarca çalışıp diktikleri bitkilerin söküldüğünü gören West Midland halkı büyük hayal kırıklığına uğradı.

27 Mayıs günü gerçekleşen olay üzerine konuşan gönüllü çevrecilerden Stephanie Silk "Bahçeyi gördüğüm zaman inanamadım. Bunu kim neden yapar anlayamıyorum. Çiçekleri sökmüşler, üzerlerine basmışlar, çitleri kırıp onları da etrafa dağıtmışlar" dedi.

Alkollü yakalananın arabası kamulaştırılıyor

İTALYA’da, alkol ya da uyuşturucu alarak otomobil kullanan sürücülerin araçlarına el konulmaya başlandı. Geçen ayın sonunda yürürlüğe konulan yeni yasa uygulanmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde kontrollerde alkollü olduğu anlaşılan ve uyuşturucu aldığı tespit edilen iki gencin ehliyetlerinin yanı sıra araçlarına da el konuldu. Yeni yasayla birlikte, yasadışı bir madde kullandığı belirlenen ya da kanında yasal sınırın üzerinde alkol bulunan tüm sürücülerin, ağırlaştırılmış cezalar ya da hapis cezasının yanısıra, araçlarına da el konulabilecek. El konulan araçların, açık artırmayla satılacağı ya da polis tarafından kullanılacağı belirtiliyor.

Yardım için koştular

İNGİLTERE’nin Manchester kenti’nde yaklaşık 10 bin kadın kanser kurbanı hemcinsleri için düzenlenen koşuya katıldı. Anneler, çocukları, büyükanneler kısacası koşuya 7’den 70’e bütün kadınlar katıldı.

Koşu geçtiğimiz hafta Heaton Park’ında gerçekleşti. Koşuya katılan 10 bin kadından yaklaşık 4 bini seslerini duyurmak için toplam 5 km koştular. Koşuya katılanlar arasında 15 yıl önce kansere yakalanmış ve kanseri yenen Suranne Jones ve geçen yıl 47 yaşında annesini kaybeden Veronica Nixon da vardı.

Mayıs ayı boyunca kentte kansere dikkat çekecek koşular, konferanslar yapıldı, ve koşular sırasında toplanan paralar, ihtiyacı olan kadınlara ulaştırılacak. Kadınlar, Manchester kentinde yapılan bu koşuların sadece kendi kentlerinde değil dünyanın her yerinde bu tür etkinlikler yapılması gerektiğini vurguladılar.

Yazarın Tüm Yazıları