Budur mutluluk budur

Çocuklar, dayılar, teyzeler, kuzenler, yeğenler hep birlikte bir evin içinde 10 günü geçirmektir.

Haberin Devamı

Tüm gün mutfaktan gelen güzel kokulardır.
Uzun yemek masasında her kafadan bir ses çıkarak yemeğe saldırmaktır.
Yer yataklarında yan yana yatarken uykuya dalana kadar sohbet etmektir.
Gelin hamamında kına yakılırken hem gülmek hem ağlamaktır.
Gözünü seveyim Diyarbakırlı olmanın, her günümüzü abartmaya bayılırız. Düğünlerimizi de, cenazelerimizi de, hastalıklarımızı da başka bir coşkuyla yaşarız.
İşte bu hafta da düğünümüz vardı!
Dayımın oğlu Emre’yi evlendirdik dün gece. Emre dünya tatlısı genç bir doktor. İbn-i Sina’da KBB ihtisası yapıyor. Ailemizin gururu! Benim de kardeşimden farkı yok. Emre dünyalar güzeli Pırıl’la evlenmeye karar verince bizi aldı bir heyecan. Aylardır süren hazırlıklar nihayet son buldu ve düğün evi kuruldu! Düğün Ankara’da olunca, ev sahibi de ben oldum. Şehir dışından gelenlerle evimiz doldu taştı.
Aman Allahım ne keyifti, ne keyif!
Anladım ki yaşlanıyorum, herkesi etrafımda istiyorum.
Mutluluğumu da dertlerimi de kahkahalarımı da gözyaşlarımı da paylaşmak istiyorum.
Sağlıklı olalım, bir arada olalım, küçüklerimiz büyüsünler, büyüklerimiz bizi terk etmesinler istiyorum.
Her gün yalnızlaşan küçülen ailelerin kimseye hiçbir faydası yok.
Başbakan haklı, en az üç çocuk yapmak lazımmış.
Kalabalık ailede çocuklarla, torunlarla yaşlanmak, kapının zili çalacak mı, biri ziyaretime gelecek mi korkusunu yaşamamak en büyük hazineymiş.
Paraymış, okul taksitleriymiş, her çocuğa ayrı odaymış hiç birinin önemi yok!
Kardeşlerin birbirine desteği, bir arada omuz omuza vererek büyümek her şeyden daha önemli!
Aslına bakarsanız kalabalık ailelerde sevgiyle büyüyen çocuklar daha başarılı oluyorlar, paylaşmayı öğreniyorlar, daha sevecen, daha mutlu oluyorlar.
Ben de bu on günün sonunda karar verdim tüm şartlarımı zorlayarak oğullarımla, torunlarımla yeğenlerimle bir arada yaşayacak bir düzeni kuracağım.
Kalabalıklarla yaşlanacağım...

Haberin Devamı

Ece Vahapoğlu ile 10 bin meşale!

Önümüzeki hafta Perşembe günü harika bir etkinlik var, buradan size de haber vermek istedim. Biliyorsunuz, Türk Eğitim Derneği, başarılı fakat maddi olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum örgütü. Dernek, 23 okulu, iki temsilciliği, bir öğrenci yurdu, mezun dernekleri ve okullarının spor kulüpleri ile faaliyet gösteriyor... Beni en çok duygulandıran kampanyası ise: 10 bin Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye! TED, bu kampanya kapsamındaki burslara kaynak yaratmak amacı ile etkinlikler gerçekleştiriyor, elde edilen gelir ile yeni meşaleler yakıyor.
İşte bu etkinlik de 10 bin meşale kampanyasına destek olmak için yapılıyor. 10 Mayıs 2012 Perşembe günü saat 14:00’de Anneler Günü dolayısıyla Ankara Swiss Otel’de Gazeteci Yazar Ece Vahapoğlu ile söyleşi olacakmış... Vahapoğlu “60 günde ideal vücut” kitabının konusu da olan doğru egzersiz ve sağlıklı beslenmeyi anlatacakmış. Ne hoş. Ben de mutlaka katılacağım, 10 gündür evde yenen içli köfteler, kalbura bastı tatlılarından sonra 60 günde ideal vücut nasıl oluyor öğrenirim belki!

Yazarın Tüm Yazıları