Bu bir duyurudur

DÜNYA voleybol ailesi, bugün hayretlerle izlediğimiz bu Türk Milli Takımı'nı en az 10 sene daha her türlü platformda üst sıralarda görmeye alışmalısınız.

Yoksa ömrünüz ya hayret etmekle, ya da altında çapanoğlu aramakla geçer. Sizlere, yapabileceğim bir medya mensubu olarak bu son uyarıdır.

Önümüzdeki dönem bizim yıldızlarımızı konuşmak zorunda kalacaksınız o yüzden. Avrupa'da yaşayan Türkler'den isimlerini doğru telafuz etmek için şimdiden yardım alın.

Günün menüsünde seyircilere voleybol ziyafeti sunan kızlarımızın hamaratlıklarını anlatmak için teorik voleybol ders kitabını açıp neler yapılmalı bölümünü aynen yazmalıyız.

Bahar organizatör şef olarak bugünün starını Esra olarak seçti. İnanın kimin eli o gün düzgünse Bahar, bunu bir şekilde buluyor ve topu onunla buluşturuyor.

Ortadan Özlem'in ve Aysu'nun yaptığı erken girişler sayesinde hem Bahar hem de smaçörlerimiz Natalia, Neslihan ve Esra rahatlıyor. Bu kadar blok yaptığımız başka milli maç ben hatırlamıyorum. Pardon ne yapmıyoruz ki demek daha doğru.

Dünya seviyesinde

Salondaki atmosfer, seyirci katılımıyla uzun süre konuşulacak düzeyde ve bir voleybolsever olarak göz yaşartıcıydı.

Bu tür maçlar zordur. Rusya'yı yenmişsin, okyanusu geçmiş, derede boğulabilirsin. Ancak sevgili Deniz Esinduy'un yarattığı bu takım miras bıraktığı Reşat tarafından çok iyi yönetilmesi de bence bir tesadüf değil. Bu takımın mayasının iyi olduğunu hep söyledik.

Ancak birlikte olmakla, zevk almakla ve yaptığın işe olan güveninle olacağını bilmek ve ona göre değerlendirmek gerek. Oynanan voleybolun kalitesi inanın olimpiyat, dünya ve şu anda olduğu gibi Avrupa finalinin takımının oynayacağı seviyede.

Önümüzde gurubun finalinde oynayacağımız Almanya maçı var. Almanlar'da takım oyunu oynayan Grun gibi yetenekli bir smaçörle de hücum sorununu halleden iyi bir libero ve pasöre sahip gerçekten zorlu bir takım.

Ancak bu maçın tek karlı tarafı sahadaki ve televizyonları başındaki seyirciler olacak.
Yazarın Tüm Yazıları