Böyle veda olmaz

Sarı lacivertli ekip, ‘tamam mı devam mı’ maçında inanılmaz bir isabet oranıyla oynayan inanılmaz bir isabet oranıyla oynayan (2 sayı %56.7, 3 sayı %50) rakibine direnemedi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE Ülker, THY Avrupa Ligi 2. Tur H Grubu’ndaki 6. ve son maçında İspanyol ekibi Power Electronics Valencia’ya 82-68 yenildi. Çeyrek finale kalabilmesi için 2 farklı yenilgiye veya galibiyete ihtiyacı olan sarı lacivertliler, 14 sayı farkla mağlup olunca, Dörtlü Final hedefiyle başladığı Avrupa macerasına nokta koydu.
Fenerbahçe Ülker’in Euroleague’de bu sezon oynadığı en önemli maç, tam beklenildiği gibi savunmaların öne çıktığı bir basketbolla başladı. Valencia ilk çeyrek sonuna doğru baskısını artırırken; bizim cephemizde ise, Kaya ve Kinsey’in oyuna girmesiyle, sertliğimiz bir doz daha arttı. İlk periyot bittiğinde yüksek yüzde ile sayı bulan rakibimizden 7 kez fazla hücum ederek, oyunda dengeyi sağladık: 15-15.
Bir devrede 12 top kaybı yaptırdık ama
İkinci periyotta Valencia, yüzde 61’lik mükemmel hücum yüzdesine baskılı savunmayla birleştirince, 24 sayı atarak, 7 sayılık farkı yakaladı. Fenerbahçe Ülker’in, 10’da 1 gibi çok düşük 3 sayı yüzdesine ilave olarak, pota altını savunamaması bu devreyi 39-32 geride bitirmesine neden oldu. Valencia’nın bir devrede 12 top kaybı yapması bizim için altın bir fırsattı. Ancak bu avantajı malesef değerlendiremedik. İkinci yarıda, 7 dakika dolarken; Preldzic ile birlikte iyi bir geri dönüş yakalayan sarı lacivertliler, maçı 48-47’ye taşıdı ve koç Pesic’e molayı aldırdı. Mola dönüşü Valencia’nın 6-0’lık serisi çeyreğin 59-52 bitmesine neden oldu.
Sakatlıklar Fener’i bitirdi
Son periyot, 12 sayıya çıkan fark, 8’e düşünce; Fenerbahçe koçu Spahija, son ve kritik hamlesini yaparak, 3 dakika kala alan savunmasına döndü. Ancak bu kez de, Ukic’in bölgesinden iki 3’lük yiyince; temsilcimiz kötü hücum ettiği maçı ve turu rakibine kaptırdı. Sonuç olarak; THY Avrupa Ligi’ne mükemmel başlangıç yapan Fenerbahçe Ülker, sakatlıklar nedeniyle yakaladığı ivmeyi devam ettiremedi.
Ayrıca, “tamam mı devam mı” maçının son karşılaşmaya ve İspanya deplasmanına kalması bizim için büyük bir dezavantaj oldu.  Tüm maçın momentumunu elinde tutan Valencia ise, Fenerbahçe Ülker’in kötü oynadığı bu maçı hakkıyla kazanarak, son 8’e kaldı.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları