Bodrum’dan hafif izlenimler

Geçen hafta Alaçatı gündemine bakmıştık bu hafta da Bodrum’daki son durumu ele alalalım

Haberin Devamı

 
Türkbükü civarlarında ‘bir lahmacun + ayran 50 lira’ haberleri çok konuşuluyor. Gazetelerden bu haberin kupürünü kesip restoranının camına asan bir kebapçı , altına da “Bizde 4 lira” diyerek, tatilini geçiren ve açlıktan ölmek üzere olan yerli-yabancı turistlere yardımcı olmaya çalışıyor.

BAŞKANLARINI İSTİYORLAR

Tutuklanan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un posterini hemen her sokakta altında ‘Başkanımızı istiyoruz’ yazısıyla birlikte bulabilirsiniz. Bu afiş, meraklı turistlere, “Yakında seçimler var, adayımızın resmi” diye açıklanıyor. Bu arada, yabancı turist sayısında gözle görülür bir azalma var. Yerli turistlerse yavaş yavaş Bodrum ve civarını doldurmaya başladı.

YALIKAVAK YÜKSELİYOR

Bodrum’un dayanılmaz sıcağından kurtulmak için tek çare olarak görülen Yalıkavak ve yakınlarında işler yolunda. Yörede gittikçe artan plaj ve eğlence mekanlarının artması da bunu belirtisi. Bölgeye son gelen mekan, Palmalife bünyesinde açılan Billionaire Club. Eva Herzigova’nın açılışını yaptığı Tarkan’ın konser verdiği gecede o kadar çok havai fişek atıldı ki, Yunan silahlı kuvvetlerinin alarma geçtiği söylentisi kulaktan kulağa yayıldı.

Haberin Devamı

Bir beldede kalıp komşu beldede yüzmek

İsim vermeye gerek yok, giden herkes görür. Bir otelin internetten sayfasını inceliyorsunuz. Muhteşem deniz, tesisler, yeşillik... Tatil için aradığın her şey... Sonra otele gidiyor bir bakıyorsunuz ki deniz yok.... “Hocam denize ne oldu?” Cevap: “Hemen aşağıda, 8 kilometre uzaklıkta, servisimiz sizi götürür.” Güzel sistem. Yakında Bodrum’daki otelde kalıp Marmaris’teki plajda denize girersiniz şaşırmaca yok. Çünkü bu sistem gittikçe yayılıyor.

Aynı odada ayrı havuzda balayı

Hayır. Bu kez İskoç bilimadamlarının açıklaması değil bu. Antalya’da Kumluca’da bir otel. Tam beş adet de yıldızı var. İlginç bir kampanya başlatmış. Balayına giden çiftleri, otellerinde ayrı havuzlarda ağırlıyor. Yanlış anlamayın. Balayı havuzu falan değil. Erkeklerle, kadınları ayrı havuzlarda ağırlıyorlar. Yani, evlenip, bu otele gidiyorsunuz, lobide eşinizle vedalaşıyorsunuz. Ayrı havuzlarda yüzerek geçiriyorsunuz tatilinizi. Otel yönetimi bir tek, çiftlerin birlikte yemek yemesine ve aynı odada kalmasına izin veriyor. Bu uygulamanın nedenini otel müdürü “Eşini kıskananlar için bulduk bu formülü” diye açıklıyor. Bence bu otel küçük bir hata yapıyor. Balayı geçirenlere değil de, evlilikte en az 10. yılını tamamlayanlara böyle bir hizmet götürseydi, doluluk oranı müthiş bir sezon geçireceğinin garantisini verirdim.

Haberin Devamı

Zeynep uyku kaçırır

Geçen hafta sonu, Bodrum’da yelkenli şenliği vardı. Yarışlar ve davetleri Bodrum’a tam anlamıyla hareketlilik getirdi. Yelkencilerin en büyük sorunlarından biri sponsor bulamamaktı. Bu yıl Vodafone ve HTC ONE S, sponsor olunca, ortaya bambaşka bir yarış çıktı. Yarışlara renk katmak için bulunan çözüm ilginçti. Her tekneye bir ünlü konuk edildi. Ünlüler de hem teknelerde hem de akıllı telefonlarıyla çektikleri fotoğraflarla yarıştı. Engin Altan Düzyatan ve ekibi çok mutluydu çünkü ikinci oldular. Fotoğraf yarışmasınıysa Özge Özpirinçci ve İzmir Yelken Akademisi Teknesi kazandı. Yelkenlilerden inen yarışçılar, direkt Marina Yatch Club’da düzenlenen ödül törenine ve davete katıldılar. Gecede program yapan Fatih Erkoç, her zamanki gibi yine iyiydi. Beni en çok şaşırtansa, bir Sezen Aksu şarkısı söylemek için sahneye çıkan Zeynep Beşerler oldu. Genç oyuncu şarkıyı öyle bir yorumladı ki, herkes saygı duruşunda bulundu. Eğer Beşerler, müzik olayına girerse, çok kişinin uykularını kaçırır derim.

Haberin Devamı

Mardin’den ses çıkmadı

Michael Jackson, ölüm yıldönümü nedeniyle, yurdumuzda da AVM’le başta olmak üzere, her türlü ticari mekanlarda anıldı. Öldüğü zaman gıyabi cenaze namazı kılıp, helva dağıtan Mardin’in Midyat ilçesi, Mercimekli Köyü’ndense bir ses çıkmadı. Daha bu yılın başında, Jackson’a anıt dikeceklerini bile söyleyen köy halkı, konuyla ilgili bir mesaj atarsa içim rahat edecek.

Petrol fiyatları düşmemeli

Petrol fiyatlarının düşmesinin, turizmi vuracağını hiç düşünmezdim. Düşen fiyatların etkilediği ülkeyse Rusya. Rusların olmadığı bir tatil yöresi düşünemiyorum. O uzun bacaklı sarışınları tatil köylerinden çekin, geriye ne kalır? Bu yüzden, otomobile binmesem de olur diyerek, petrol fiyatlarının, eskiden olduğu gibi yükselmesini destekliyorum. Zaten fiyatlar inse de çıksa da, dünyanın en pahalı benzinini kullanmaya aynen devam.

Yazarın Tüm Yazıları