Bileğinin hakkıyla

BİR gün önce belirtmiştim; kararlılık kazanmadaki en önemli faktördür diye.

Belli ki Fenerbahçe Ülker’in yıldız oyuncuları Banvit’i kafalarında küçümsemiş, Türk Telekom galibiyetinden sonra final maçını düşünmeye başlamış. Ama oraya ulaşmak için de engelleri aşmak gerektiğini unutmuşlar. Hesabını iyi yapamayan Fenerbahçe Ülker takımı, karşılarında inançlı, savaşan ve kazanmak için varını yoğunu ortaya koyan bir Banvit takımı bulunca finali ancak rüyasında gördü.

Gerçekten enfes bir mücadele oldu. İki takım da özellikle son bölümde kazanmak için ellerinden gelen her şeyi yaptı. Ama basketbolda zafer daha çok isteyene gider. Bu gerçek Antalya’da bir kez daha işledi ve Banvit bileğinin hakkıyla finale uzandı.

2.5 kişi oynadılar

Başkent ekibi karşısında savunmada daha çok yardımlaşan ve egolarını bir kenara itmeyi başarabilen Fenerbahçe Ülker’in dün bu görüntüsünden oyunun büyük bölümünde eser yoktu. Çember altında istedikleri verimi alamadıkları gibi savunmayı da bir türlü arzulanan düzeye çekemediler.

Yüreğiyle savaşan ve tam 21 ribaunt alan Mirsad’ın yanına skorda sadece İbrahim katılınca, 2.5 kişi ile oynayan Fenerbahçe’nin 5 kişiyle ölümüne mücadele eden Banvit’i yenmesi çok zordu. Ayrıca Banvit iyi savunma yaptığı gibi çok yüzdeli şut atınca rakibinin tüm dirençlerini de yıktı.

Caner ve Bekir dış atışlarda etkili oldu, Long çember altında sarı lacivertlileri yıktı. Oyunun büyük bölümünde farkı açan Banvit karşısında Fenerbahçe Ülker, lehine çalan hakem düdükleriyle farkı azalttı. Ne var ki bu düdükler bile kararlı Banvit’i yolundan çeviremedi ve disiplinli olmanın ödülünü hakkıyla finale çıkarak aldı.

Günün ikinci yarı final maçında Efes Pilsen, karşısında direnen savaşan güçlü bir Pınar Karşıyaka buldu. Ancak deneyimli lacivert beyazlılar, Fenerbahçe Ülker’in düştüğü tuzağa düşmedi. Rakibinin coşmasına izin vermedi ve finale adını yazdırdı.
Yazarın Tüm Yazıları