Beşiktaş'ta Guti ve Q7 olmayınca

SEYİRCİSİZ maç, oynayana da seyredene de keyif vermez. Hele de rakip 1. dakikada gol atarsa ve buna göre futbol kurgusu da gelişirse, evdeki hesap çarşıya uymaz. Ankaragücü dün gece 9 kişiyle savunmada alan daraltıp, saha markajı yaparak Beşiktaş’ı durdurdu.

Başkent ekibinin oyun tarzı ve erken gol olmasaydı, tablo bu şekilde olmayacaktı. Çünkü, oyunun belirli anlarında risk alacaklardı. Beşiktaş’ın üzerine gideceklerdi. Ama, siyah beyazlı takımda bu zaafları değerlendirecek oyuncu yapısı ve taktik var mıydı? Orası şüpheli.

Beşiktaş’ın zaafları belli. Ankaragücü ilk yarıda biraz becerikli olsa ikinci golü de atabilirdi. Beşiktaş, bu katı savunmaya karşılık kanatları kullanacaktı veya merkezden verkaçlarla driplingler yapıp, gol atmaya çalışacaktı. Bunları yapacak iki oyuncu ise İstanbul’da kalmıştı. Guti yok, oyun organizasyonu da yok. Pas kalitesi de yok. Quaresma yok, coşku yok. Sürat yok. Bu takımı sırtlayan oyuncular Guti ve Quaresma’ymış.

Bu 11’le olmaz

64. dakikaya kadar sabreden bir Schuster vardı. Kime mi sabretti? Almeida’ya. Hafta içinde milli maç oynayan Almeida’ya dün neden forma verilir anlamak güç. Bobo bu kadar kötü oyuncu mu? Bobo’ya haksızlık yapılıyor. 74. dakikada Ernst oyuna giriyor ve Beşiktaş oyuna ağırlığını koyuyor. Siyah beyazlılar, maçı bitirdiği kadroyla karşılaşmaya başlamalıydı.
Nobre yavaş, Almeida yavaş. İkisi de çok ağır. Ayaklarına top alıp, dripling yapıp, adam geçip gol atamazlar. Bu oyunculara kanatlardan top getirmek lazım. Bunu yapacak oyuncular da dün yoktu. Orta sahada Aurelio sadece defansif oynuyor. 5 metrekarede adam eksiltmiyor, topu alıyor, yanındakine veriyor. Fernandes ona göre daha hareketli ama yetersiz.

İyi takım yapmak önemli

BEŞİKTAŞ Başkanı’nın harcadığı enerjiyi (!) Schuster ve futbolcular harcasa, bu takım şu görüntüsünden daha iyi görüntü verir. Hakemler, Beşiktaş’a haksızlık yapıyor olabilir ama bunlara takılmamak lazım. Bu kadronun hakkı verilerek oynanırsa, hakemleri de yener Beşiktaş. İyi futbolcuların olduğu kadro önemli değildir.
Önemli olan o futbolculardan iyi takım yapmaktır. Bu da teknik direktörün işidir. Ama, Beşiktaş’ın her tarafı kopuk. Oyuncuların bireysel performansına göre başarı bekleniyor. O dün akşam net olarak ortaya çıktı.

BEĞENDİM
Ankaragücü’nden Adem Koçak’ın performansını.

BEĞENMEDİM
Seyircisiz futbol, tuzsuz, yağsız yemek gibi.

DİKKAT
Beşiktaş’ın sadece iki yıldızı var. Dün gece bu net olarak görüldü. Ayrıca da bu takıma hoca katkısı yok.
Yazarın Tüm Yazıları