Beşiktaş New York Knicks gibi kurtulur

New Jersey maçında çaresizlikle oyuna sürülen Jeremy Lin kovulmak üzere olan koçu D’Antoni’yi ipten aldı.Carvalhal de elindeki oyuncu listesinin derinliklerine dikkatli bakmalı. Bu dönemde kulübeye bol şans vermeli. Yeni yönetim, New York Knicks’deki gelişmeleri yakından izlemeli. Yeni başkan, milyarder biri olmalı. Parası olmayan, hiç Beşiktaş Kulübü’ne başkan adayı olmasın. Çok yıpranır. Benden söylemesi.

Haberin Devamı

BU yıl en yakından takip ettiğim iki takım New York Knicks ve Beşiktaş’ta yaşanan sıkıntılar birbirine çok benziyor. Çok büyük ve köklü camiaların takımları. Her ikisi de playoff’a kalma şanslarını bu hafta içinde tehlikeye attılar. İki takım da yıllardır yaptıkları dev transferler, yeni antrenörler ve dev bütçelere rağmen beklenen performansı sergileyemiyorlar. Biri futbol, diğeri basketbol takımı diyebilirsiniz ama her ikisi de birer profesyonel spor kulübü. Sonuçta takımlar aynı felsefe ile kuruluyorlar. Bu vesileyle iki kulübün yaşadıklarını gelin birlikte analiz edelim.

Beşiktaş 10, New York 7 antrenör değiştirdi

KNICKS’te ve Beşiktaş’ta yıldız oyuncular çok fazla, iki takımda da çeteler var deniyor. Carmelo çetesi ve Q7 çetesi. İkisine de haksız yere sorunlu, kanser oyuncu benzetmesi yapılıyor. İki takımın da transfer ücretleri çok yüksek. Buna rağmen hayal kırıklığı yaşatıyorlar. Savunmaları kaygısız, cansız, hücum yönleri organize değil. Ancak, seyircileri takımlarını asla yalnız bırakmıyor. Her iki takım da başarısız sezon sonunda hep çareyi antrenör değiştirmekte aradı. Son 10 yılda Beşiktaş 10 kez, New York 7 defa hoca değiştirdi. Ama ilacın bu olmadığı her geçen sezon açıkça görüldü.

Haberin Devamı

Sorunları savunmada değil hücumda

NEW York’ta sorunun aslında hücumda yaşandığını “Linsanity” örneği ile gördük. Knicks, savunması ile NBA’de 6.,  hücumda ise 22. sırada. Beşiktaş ise gol atamıyor, ligde bu sezon 43 attı, 34 yedi. En çok gol atan 7., en az gol yiyen 6. takım. Beşiktaş’ı geçen Trabzon bile 57 gol atarken, kalesinde 44 gole engel olamadı. 10 puan üstündeki F.Bahçe’den sadece 3 fazla yedi. Sorunun defans değil, gol yollarındaki organizasyon bozukluğundan olduğu belli.

Kartal’ın Linsanity’ye ihtiyacı var

NEW York’ta işlerin iyice kötüye gittiği, oyuncuların sakat ve formsuz olduğu ve antrenör Mike D’Antoni’nin adeta son nefesini vermek üzere olduğu New Jersey Nets maçında çaresizlikle oyuna sürdüğü Jeremy Lin, 25 sayı, 7 ribaunt ve 7 asistle oynadı. Bu hiç beklenmedik performansı ile New Yorklular tarafından “Linsanity” diye taçlandırıldı. Kovulmak üzere olan D’Antoni’yi ipten aldı. Harvard mezunu Lin, bu işi savunma ile değil hücum ile yaptı. Knicks’e geldiğinde kulübe bekçisi olan oyuncu, etkili oyununu 8 maç arka arkaya sürdürdü. Bu periyod, Knicks tarihine “Linsanity” diye yazıldı.
Beşiktaş, benzeri sıkıntıları yaşadığında önce Schuster’i ardından Guti’yi gönderdi. Durum şimdi eskisinden de kötü. Bu defa sırada Q7, belki de Carvalhal var.

Haberin Devamı

Toshack ve Lucescu haklı çıktı

Adam göndermek, yeni oyuncular almak Beşiktaş’ı düzeltir mi? Başka oyuncuların önünü açar mı? Geçmişte futbolumuzu çok sert eleştiren Toshack ve Lucescu haklı mıydı? Durum, vaziyet onları haklı çıkarıyor. Atletico maçından sonra Quaresma’yı kadro dışı bırakan Carvalhal’in işini kurtarabilmesi için takımında bir “Linsanity”ye ihtiyacı olduğu kesin. Elindeki oyuncu listesinin derinliklerine dikkatli bakmalı.
Bu dönemde kulübeye bol şans vermeli. Bu da Beşiktaş’ı kurtaramayabilir. Göreve gelecek yeni yönetim ise New York Knicks’deki gelişmeleri yakından izlemeli. Bu arada siyah beyazlıların yeni başkanı, kendi servetini edinmiş milyoner biri olmalı. Parası olmayan hiç aday olmasın. Çok yıpranır. Benden söylemesi...

Haberin Devamı

Alex’i izleyin

YENİ Dünya’da, futbol hala kadın sporu olarak görülüyor. Çünkü, kadın milli takımı defalarca şampiyonluk kazandı. ABD seyircisi başarıyı, kazananı tutuyor. Amerikalı kadınların geçtiğimiz hafta Algorve Kupası’nda İsveç gibi güçlü bir rakibi 4-0 yenmeleri gözden kaçmadı. Bu galibiyette en büyük rolü ise Alex Morgan (22), filelere gönderdiği 3 gol ile oynadı. Amerika’da Soccer’ın yeni seksi yıldızı olarak gösterilen Alex, küçüklüğünden bu yana Barcelona hayranı olduğunu ve Messi’nin “Dünya dışı” bir insan olduğunu söylüyor. Alex’i yakından izleyin. Kadın futbolunu seveceksiniz.


 

Yazarın Tüm Yazıları