Başbakan Davutoğlu'nun dokunulmazlık çıkışına muhalefetten ilk yanıt

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlunun dokunulmazlık çıkışına muhalefetten ilk yanıt
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 12:57

Başbakan Davutoğlu'nun Meclis'teki 506 dokunulmazlık dosyasının birden kaldırılmasına yönelik açıklamasına muhalefet partilerinden ilk yanıt geldi. CHP'li Tezcan, "Hodri meydan, hepsini görüşmeye hazırız" derken, MHP'li Oktay Vural ise "Kürsü hariç tümünün kaldırılmasından yanayız" dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Merkezi'nde basın mensuplarına açıklama yapan CHP Genel başkan Yardımcısı Bülent Tezcan şunları söyledi:

Bu sevindirici bir gelişmedir. CHP’nin önerisinin kabul edilecek olmasının artık yolsuzluk yapma ayrıcalığının bir milletvekili ayrıcalığı olmaması sevindirici bir gelişmedir.

Sayın başbakan akşama kadar süre vermiş akşama kadar süre vermesine gerek yok.

Bizimi tutumuz daha önceden nettir ve paylaşılmıştır.Yine de akşama kadar beklemiyoruz. Ama Sayın Başbakan akşama kadar söylediği sözden dönebilir.

O yüzden cevabımızı hemen vermeyi yararlı görüyoruz.

Dokunulmazlıklar hiçbir şekilde şantaj konusu yapılamaz.

Basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural da MHP’nin cevabını Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yazılı olarak Başbakan Davutoğlu’na ileteceğini belirtti.

Haberin Devamı

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, "Biz başından beri zaten dokunulmazlık konusunun partiler için ya da iddia edilen suçlar için ayrı ayrı ele alınmasını doğru bulmuyorduk" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlıklar konusundaki açıklamasını AA muhabirine değerlendiren Bilgen, bu çağrıyı olumlu karşıladıklarını belirtti. Bilgen, "Biz başından beri zaten dokunulmazlık konusunun partiler için ya da iddia edilen suçlar için ayrı ayrı ele alınmasını doğru bulmuyorduk" diye konuştu.

Bilgen, Türkiye'nin risk içeren gündemlerle karşı karşıya olduğunu savunarak, gündemlerin değiştirilmemesi gerektiğini söyledi. Bilgen, "Cumhurbaşkanını toplumun iradesinin temsil edildiği Meclis'in üzerinde baskı oluşturmaması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Bilgen, dokunulmazlık konusunda kendi görüşlerini daha önce deklare ettiklerini, şu anda Nevruz etkinliklerine yönelik müdahaleler olduğunu ve birçok arkadaşlarının bu etkinliklerde bulunduğunu söyledi. Bilgen, gerek görülmesi durumunda konunun yeniden yetkili organlarla paylaşılabileceğini kaydetti.

DEMİRTAŞ:ORTADA MECLİS YOK Kİ, BİZİ MİZİ MECLİS’TEN ATSAN NE OLUR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, fezlekelerle ilgili “Meclis artık feshedilmiş ve kapatılmış durumdadır. Böyle bir ortamda bizi Meclis'ten atsan ne olur, atmasan ne olur. Ortada Meclis diye birşey yok” dedi.

BAKMADAN GEÇME!