Banko Türkiye

Şu ana kadar gösterdiğimiz aşırı “savunma motivasyonu”, hücumda zorlansak bile bu karşılaşmaya da yansırsa, kendimizi ilk 8 de buluruz.

BUGÜNKÜ maç öncesi her iki takıma göz attığımızda, öncelikle bizim 5-0’la, Fransızların Litvanya ve Yeni Zelanda mağlubiyetleri sonucu 3-2 ile gruptan çıktığını hatırlamakta fayda var. Savunmamız onlara göre daha oturmuş ve etkili. Bizim %46.7 saha içi isabet yüzdemiz, Fransızların %44.7’lik istatistiğinden yüksek. 3 sayıda da bizim %41.3’lük ortalamamız, onların %34.7’sinden daha yüksek. Fransa karşısında asistlerde 18 e 14.8, ribauntlarda 40.6 ya, 32.6 ortalamaları ile yine rakibin önündeyiz. Geride olduğumuz tek parametre ise faul atışları. Bizim 56.4’lük kötü serbest atış yüzdemiz, %72.1 ile atan Fransızların gerisinde. Kabaca baktığımızda istatistik olarak daha pozitif verilere sahibiz. Ayrıca önemli bir veri olan skor paylaşımında ise 9 ve üstü ortalamaya sahip 5 oyuncumuz varken, onların sadece 3 oyuncusu var.

Tehlikeli olabilirler

Ancak unutulmaması gereken bir nokta, yüzdeler hariç diğer rakamların top kullanma sayısına bağlı olduğu. Takımımız, Fransa’ya göre hem hücum disiplini, hem de savunma düzeni olarak daha iyi bir görüntü çiziyor. Fransa’nın “Afro-Frenk Takımı”na bakıldığında çok atletik ve NBA dahil iyi liglerin oyuncuları olduğunu gözlemliyoruz. Ancak onların şu ana kadarki eksiklikleri; takım düzeni ve disiplini. Her zaman söylediğim gibi Koç Collet, bu düzeni sağlayabilirse oldukça tehlikeli olabilirler. Ancak şu ana kadar bunu 1 maç dışında gözlemleyemedik.

Dinlenmiş ve moralliyiz

Kağıt üstünde favori, seyirci ve hırsımızı da dahil edersek, tartışmasız Türkiye. Ancak belirtiğim gibi, bu sadece kağıt üzerinde. Fransa takımının yüksek kapasitesinin kötü günümüze denk geldiğinde çok tehlikeli olabileceğini belirtmeden geçemeyeceğim. Şu ana kadar gösterdiğimiz aşırı “savunma motivasyonu”, hücumda zorlansak bile bu maça da yansırsa, kendimizi ilk 8 de buluruz. Sonuç olarak bu eşleşmede favori Türkiye’dir. Ankara ayağını iyi tamamlayan oyuncularımız, bu maça dinlenmiş ve moralli çıkacaklar. Savunma direncimizin ve boyalı alan tehdidimizin süreceğini tahmin ediyor, takımımıza başarılar diliyorum.
Yazarın Tüm Yazıları