Balkan gecelerinde İzmir esintisi

RENKLİ İzmir geceleri, İzmirli girişimci Nazan Şenolsun imzasıyla Balkanlar’a taşınıyor.

İstanbullu işletmeci ortağı Siren Mermut ile Makedonya’nın ilk VIP gece kulübünü kurmaya hazırlanan eski basketbolcu Nazan Şenolsun, yazın Çeşme’de, kışın Alsancak’ta yaşanan renkli atmosferi Meriç’in öte yakasına taşıyarak Balkan gecelerine hayat verecek. Bu hafta Şenolsun ile söyleştik.

Eğlence sektörüne nasıl adım attınız?

- Eğlence sektörüne adım atışım, İstanbullu ortağım Siren Mermut ile 2006’da TED Spor Kulübü’nde tanışmamızla başladı. Çocuklarımızın tenis sporuna ilgisi, bizi Siren Hanım’ın işlettiği TED Spor Kulübü’nde buluşturdu. Tanışmamızın ardından ilk kez aralık ayında Türk-Makedon İşadamları Ticaret Odası’nın kokteyl ve catering organizasyonunu gerçekleştirdik. TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın da katıldığı kokteyl çok başarılı geçti. Bizim için önemli başlangıç olan gecenin ardından She Point adlı organizasyon şirketini kurduk.

Makedonya’da gece kulübü açma fikri nasıl oluştu?

- İlk organizasyonumuzun ardından birçok firmadan danışmanlık teklifi alınca catering ve organizasyon konusunda Makedonya’daki potansiyeli keşfettik. Makedonya hızla gelişiyor. İstanbul’un 20 yıl önceki haline benzetiyorum. Özellikle de Türkler’e büyük ilgi var. Otelcilikten restorancılığa tekstilden inşaata birçok sektör hızla büyüyor. Ayrıca Makedonya eğlence kültürü de çok gelişmiş. Buradan hareketle biz de bir VIP gece kulübü kurmaya karar verdik.

Peki nasıl bir mekan oluşturmayı düşünüyorsunuz?

- Makedonya’da kuracağımız mekan Balkanlar’ın ilk VIP gece kulübü. Bin-bin 500 kişi kapasiteli olacağını tahmin ediyoruz. Hem bizim, hem de Balkanlar’ın bu çaptaki ilk VIP mekanı, iddialı olacak. Bunun için 300 bin euro civarında yatırım öngörüyoruz. Deneyimli ortağımla İstanbul gece hayatının dinamizmi ile İzmir’in kendine özgü sıcaklığının birleştiği bir mekan yaratmaya gayret ediyoruz. Her şey planladığımız gibi giderse gece kulübümüz bu yaza açılacak.

Gelecek plan ve projelerinizden bahseder misiniz?

- Şimdilik adım adım gitmeyi tercih ediyoruz. Ancak Makedonya’da yeme-içme sektöründe fiyatlar çok uygun. İnsanlar dışarıda eğlenmeyi, yemeyi, içmeyi çok seviyor. İstanbul’da bir çok mekan işleten Siren Mermut, restoran konusunda da oldukça tecrübeli. İleride Makedonya’da böyle bir yapılanmaya gidebiliriz. Ancak şimdi enerjimizi Makedonya’da kuracağımız gece kulübümüz üzerinde yoğunlaştırdık.

Eski basketbolcu

1963 doğumlu İzmirli eski bir basketbolcu olan Nazan Şenolsun, KSK Tenis Şube Başkanlığı yaptı. Evli ve üç çocuğu var. Sık sık tenis turnuvaları için yurt dışına giden Şenolsun, Makedonya’da bir turnuvada tanıştığı Vaksa Leontiç adlı iş kadını vasıtasıyla ülkedeki iş potansiyelini fark ederek, ortağı Siren Mermut ile Balkanlar’ın en büyük gece kulübünü açmaya hazırlanıyor.
Yazarın Tüm Yazıları