Babasının yanında meslekte ikinci nesil

1982 yılından beri giyim ve tuhafiye işiyle uğraşan Fatih Demir baba mesleğini yıllardır yürüttüğünü ifade etti.

Meslekte aile içinde ikinci nesil olduğunu dile getiren Demir, küçük yaşlardan beri babasının yanında çalışmaya devam ediyor. 1999 yılından bu yana da Dikmen’deki hazır giyim dükkanında hizmet veren Demir yaşadıklarını ve mesleğini şu cümlelerle dile getirdi:

Tek işim hazır giyim

"Yıllardır bu dükkanda vatandaşlara hazır giyim hizmeti veriyoruz. Baba mesleği olmasınan dolayı iş olarak başka şansımız da yoktu. Küçük yaşlardan beri babamla burada çalışıyoruz. İkinci nesil olarak giyim işini yapıyorum. Daha önce başka bir iş yapmadım. Ayakkabı hariç her türlü giyim eşyasını satıyoruz. Çeşit olarak geniş bir yelpazemiz olduğu için müşterilerimiz bizi tercih ediyor.

Eski esnaflık kalmadı

Burada artık eski esnaflık yok. Bir arkadaşımız burada emlakçılık yapıyordu. Ardından müteahhitlik yapmaya başladı. Daha sonra da, burada ne kadar esnaf arkadaş varsa hepsini dolandırdı. Paralarını alıp ortadan kayboldu. Bunu unutamıyorum. Bundan başka bir iş yapmayı da düşündüm ama, bazı durumlardan dolayı yapamadım. Açıköğretim fakültesini de bitirdim. Bu saatten sonra da başka bir iş yapmayı zaten düşünmüyorum.

Kriz göstergesi satış

Sezon olarak zaten ölü bir dönemdeyiz. Fakat son 15 gündür yaşanan ekonomik kriz, ağırlığını iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Şöyle birşey söylemek de mümkün; eğer gerçekten kriz varsa, yeni sezona girip aldığımız sezonluk mallarımızı hala satamıyor olursak hakikaten kriz var diyeceğiz. Ama genel anlamda zaten işlerde belli bir oranda düşüş yaşıyoruz.

Milletimiz orta direk

Müşteri kitlemizi genelde bu civarda yaşayan insanlar oluşturuyor. Tabiri caizse orta direğe hizmet veriyoruz. Mahalle sakinleri giyim alışverişini bizden yapıyor. Bunun dışında yoldan geçerken bir yakınına hediyelik eşya almak isteyen müşterilerimiz oluyor."
Yazarın Tüm Yazıları