Babalar ve kızları

Ve teklifi değerlendirerek ülkesine döndü. Hem böylece kızı için harika bir gelecek hazırlayabilecekti. Daha çok para kazanacaktı ne de olsa. Kızının geleceği için tabii. Daha başarılı olacak, daha çok tanınacaktı. Kızı gurur duysun diye tabii.

Tam beş yıl oldu.

Arkadaşıma göre, durumu gayet güzel idare ediyorlar. Her gün web-cam’den görüşüyorlar. Birbirlerine öpücük gönderiyor, dertleşiyorlar baba-kız. Planı da tam istediği gibi gitti. Baba başarılı oldu, kızı da onun parasıyla gül gibi yaşıyor oldu. Keman mı çalmak istedi, çaldı; ata mı binmek istedi bindi. Sık sık babasını ziyarete de gönderdi annesi.

/images/100/0x0/55ea4162f018fbb8f8743e58Arkadaşım tercihini kullandı ve baba-kız ilişkileri böyle oldu.

Oysa o hiç kız çocuk olmamıştı ki bilsin “Baba-kız ilişkisi gerçekte nasıl olur”u?

Gerçekte....

Babalar ve kızların ilişkisi o kadar özeldir ki, yan yana, yanak yanağa olmadıktan sonra bu ilişkiye değil dokunmak, teyet geçmek bile imkansızdır.

Yakalayamazsınız.

Gerçek acıtsa da, sonuçta bu bir tercihse eğer, böyle. Siz o baba-kızlardan olamazsınız aranızda binlerce kilometre varken.

Babalar ve kızların ilişkisi göz göze kurulur, o gözdeki yaşlı kirpik o kocaman yanağa değerken kurulur. Parmakları parmaklarınızdan geçerek televizyon izlerken, boş boş sokağa bakarken kurulur. Öylesine anları paylaşırken bir arada olmakla kurulur.

Nereye baktığınız, nerede olduğunuz, ne yaptığınız değildir önemli olan.

O küçücük kırılgan kız çocuk yüreğine verilen ‘Yanımda’ güvenidir, onu sizin babanız yapan.

Sizin ilk sevgilinizdir o, çünkü dün kız arkadaşınızın yanında size göz kırparak el sallamıştır. İlk öğretmeninizdir o, çünkü size Akdeniz makisini işten geldiği bir anda masaya eğilerek öğretmiştir. İlk ‘bodyguard’ınızdır, çünkü bakkala giderken karşınıza çıkan köpeğin tarafına geçmiştir, yer değiştirmiştir sizinle.

Kucağı o gece de dünyanın en güvenli kucağıdır, öbür gece de. Yarın da olacaktır bilirsiniz. Sizi kurtaramayacağı kötülük yoktur. Bir nefeste koşar gelir yanınıza, yakınınızdadır.

Gerçekte baba-kız ilişkisi böyledir. Ve bu ilişkiyi küçük kızlarına yaşatmak da yaşatmamak da babaların tercihidir.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları