Avcı'nın, Büyük Milli takım projesi!

TÜRKİYE’nin 2002 Dünya Kupası 3’ncülüğü, 2008 yılında yaşanan Avrupa 3’ncülüğü’nün ardından geçmiş yıllarda A Milli Takımın Uluslararası turnuvalardan uzak kalmasını sağlayan kötü ve kalitesiz yönetimlerin bıraktığı tahribat, genç, Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın büyük takım projesi ile yeniden toparlanmaya başladı. Umut'un attığı goller gelecek için umut oldu.

Haberin Devamı


Ülkemizde şike ve teşvikten dibe vuran ve futbolu canlandıran kadroya tebrikler. A Milli takım teknik ekibi, oyuncularıyla 2012 Avrupa Futbol Şampiyonasında yer almanın zor olmadığını hatırlattı ve şampiyonluk hedefleyen güçlü rakibi Portekiz karşısında savaştı, mücadele etti, koştu ve goller attı.

1965 yılından bu zamana kadar kalesine bile gidemeyen, gol atamayan Türk Milli Takımı bu şanssızlığını Umut'un koklayarak takip ettiği vuruşu ile unutturdu. Kolay değil her turnuvada finalleri hedefleyen Portekiz'i taraftarı ve evinde böylesine ezmek!

Volkan kalede devleşti. Dünya çapındaki C.Ronaldo'nun penaltısını ustalıkla kurtarırken alkışlandı. Bir hafta önce bir medya mensubu ile yaptığı sözlü diyalogun uygulamasını C.Ronaldo’ya yaptı. Bu kez sahada konuştu! Penaltı vuruşunu kurtararak yıldız oyuncunun aklını evinde yani sahasında aldı!. Emre ve Arda'nın bitmeyen enerjisi ve zekası, milli takımı şahlandırdı. Hamit ve Mehmet Topal ilk dakikalardaki hatalarını ikinci yarıda kamufle ederek takım oyunu için yüreklerini ortaya koydular. Tunay Tolun ay yıldızın yeni neferi. İnanılmaz hırslı. Ömer Toprak gayretli, Bekir İrtegün inançlıydı.

Haberin Devamı

Avrupa futbolunun gelecekteki starı Sercan Sararer'in yıllardır yılan hikayesine dönen ve ısrarla aranan sol kanat sancısına son verdi. İsmail Köybaşı ile müthiş ikili olacaklar görüntüsü verdi. Adam markajında yerini aldı, defansif olduğu kadar ofansif özellikleriyle sivrildi. Karşılaşmanın 32'nci dakikasına kadar sahada takım arkadaşlarının unuttuğu Sercan verilen pasla sahneye çıktı. Attığı çalımlarla da Umut'a ilk gölünü attırdı. Her kontratakta tehlike oluşturan ay yıldızlı ekibin performansı Portekizlileri şaşırttı.

 Geçmişte kendi takımlarında oynamadan ay yıldızlı formayı giyenlerin bıraktığı kötü miras en çok defansda kangren oluşturmuş. Defans sorunları aşılmalı. Nani'nin attığı gol Hasan Ali Kaldırım'ın çaresizliği tecrübesizliğindendi! Hamit, Bekir, Ömer Toprak, Hasan Ali Kaldırım’ın rehabilite edilmesi şart! Egemen, Semih Kaya, Serdar Aziz, İbrahim Toraman, Eren Güngör unutulmamalı.

Haberin Devamı

Avusturya kampında başlayan 3 hazırlık maçı Portekiz Milli takım oyuncularının laubaliliğine rağmen  ciddiyet kazandı. Dünya futbolunda söz sahibi Portekiz önünde sistemi ve otoritesi ile Abdullah Avcı bu işinin "avcısı" olduğunu öğrencileriyle ispatladı. Avcı milli takımın formasını marka takımlarda görev alan değil alın teri akıtmış oyuncularla zafere gidileceğini gösterirken radikal değişiklikler ile gücünü hissettirdi..

 

Yazarın Tüm Yazıları