Auta giden top

HER ne olursa olsun yarı final hakkını önceden kazanmış olmak takımımızı biraz rahatlatmış. Ancak üçüncü sette bu seyirciye yazık oluyor diyerek biraz oynamaya başladılar ve bu seti aldılar.

Sonraki set ve 5. setin ilk bölümü bu turnuvadaki alıştığımız hüviyetine büründü ve maçı aldık derken, çok kritik bir anda Neslihan boş topu auta vurdu. Ne olduysa oldu, Almanlar kendine geldi. Bu seti 15-10 maçı da 3-2 kazandı.

Yukarıdaki maç özetinden ötede bir taktik savaşı yaşandı dünkü maçta. Öncelikle Almanya'nın antrenörü Lee Hee Wan bizim manşette zorlanıp hücumumuzu engellemek için taktik kısa servisler attırdı takımına. İlk iki sette de başarılı oldular.

Rövanşta yeneriz

Bizim hücum yaptıkça oynayan oyuncularımız Natalia, Neslihan ve de Esra hücumda hata yaptıkça ne blok kovaladılar, ne de alıştığımız defans etkinliğini ortaya koydular. Biz üstüne üstlük bir de kötü servis atınca özellikle gerçekten iyi pasör olan Hart takımını saat gibi oynattı. Hiç beklemediğimiz kadar ortadan oynayarak Radzuweit ve Kulakova'yla çok kolay sayı buldular. Voleybolun kaderidir. Eğer rakibi zorlamazsan hata yaptıramazsın.

İki set çeşitli oyuncu değişikliklerine rağmen ortaya etkili bir smaçör çıkaramadık. Üçüncü sette Reşat takımın pozisyonunu bir ileri alarak Alman taktik servislerini etkisiz kıldı. Bu çok akıllıcaydı.

İzmir'de ilk silahı atan gazeteci Hasan Tahsin gibi ilk yürekli smacı Esra'yla vurduk. Ondan sonra en kötü anlarımızda bile oyundan hiç düşmeyen günün en iyisi Aysun peş peşe ve boş toplar vurunca oyuncularımız kendine geldi.

Önce bloklar işlemeye bloklar işleyince defans yapmaya yani iyi oynamaya başladık. Artık klasik oyunumuz devredeydi. Bahar iyi gelen manşetleri çok iyi organize ediyor, ortadan Aysun, köşelerde Neslihan, Esra ve kendine gelen Natalia'yla adeta Almanları dövmeye başladık.

Aslında galip gelmek önemliydi. Ancak bu kadar durgun oyundan sonra tekrar dirilmek de çok önemli.

İki tarafın teknik adamları da oyunculardan maçı kazanmak için ellerinden geleni yaptılar. Ortaya çok güzel sahneler voleybol adına unutulmaz anlar yaşandı. Benim önceki tahminim devam ediyor. Biz bu Almanlarla finalde rövanş oynar ve yeneriz.
Yazarın Tüm Yazıları