Atan kazandı

KUPADA Beşiktaş Cola Turka ile Medical Park Trabzonspor arasındaki günün ilk maçı adeta, “Az sayı yiyen” değil, “Çok sayı atanın” kazanacağı bir tempoda başladı.

İlk yarıda her iki takımın ana problemleri, geri koşma ve yarı sahada bire bir kolay geçilme zaafiyeti oldu. Devrede her iki takım koçunun, “Savunma” uyarısında bulunacağını tahmin etmek zor değildi. Üçüncü çeyrek, ilk devrenin benzeri şekilde geçildi.
Savunmada açık verdi
Maçın son 8 dakikası, “Kas gücü” ve “Savunmanın devreye girmesi” ile çok çekişmeli ve zevkli bir hale büründü. MP Trabzonspor, hücumda olumlu bir görüntü verirken, 1-5 pick&roll savunmasında açık verdi. Karşılaşmanın sonlarında iyi defans yapan Beşiktaş Cola Turka, Likholitov olmamasına rağmen Serkan Erdoğan, Kemp ve Chatman’ın katkılarıyla, bu zor maçı almasını bildi.
İkinci maçın ise öncelikle iki disiplinli Avrupa takımının karşılaşması olduğunu belirtelim. İlk yarı Galatasaray Cafe Crown’un “iyi” savunmasına, “çok iyi” hücum eden Fenerbahçe Ülker, isabetli üçlük atışlarla rakibine üstünlük sağladı. Galatasaray sert savunma yapan sarı lacivertlilere, önce Ermal, sonra da ikili oyunlarla Andric’i kullanarak ve pota altı sayılarıyla direnmeye çalıştı.
İkisine de tebrikler
İkinci devre başı Fenerbahçe Ülker, hücum ve savunmada mükemmel bir performansla 16-2’lik seri yakalarken, farkı 23 sayıya kadar çıkardı. Son periyot ise farkla rahatlayan Fenerbahçe karşısında, bu kez mükemmel performans sarı kırmızılılardan geldi. Ve 21-5’lik seri ile farkı 5 sayıya kadar indirdi. Ukic’in son sayısı, maçın galibini belirledi. Bize, ilk 3 periyotta disiplinli basketbolu gösteren Fenerbahçe Ülker’i ve maçı hiç bırakmayan Galatasaray Cafe Crown’lu basketbolcuları tebrik ediyorum.
Yazarın Tüm Yazıları