At yarışında kan donduran görüntüler! Döve döve...

Güncelleme Tarihi:

At yarışında kan donduran görüntüler Döve döve...
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2015 16:32

Şanlıurfa'da dün koşulan at yarışında insanın kanını donduran şiddet görüntüleri yaşandı. Apranti Hışman Çizik, 'İstambul Kızı' adlı atını yarışın başından sonuna dek kamçıyla dövdü. Kamçıların şiddetine dayanamayan 'İstambul Kızı' finişe metreler kala yere yığılıp kaldı.

Haberin Devamı

Türkiye Jokey Kulübü'nün düzenlediği altılı ganyan yarışlarının 5 Mart Şanlıurfa programında büyük bir skandal yaşandı.

3. koşuda "İstambul Kızı" isimli atın aprantisi Hışman Çizik, yarış sırasında olay yaratan hareketlerde bulundu. Koşunun başından sonuna kadar atı kamçısıyla adeta döven Hışman Çizik'in bu davranışı kamerelar tarafından anbean görüntüledi.

Finişe kısa bir süre kala kamçıların şiddetine dayanamayan 'İstambul Kızı' bir anda yere yığıldı. Apranti, Hişman Çizik de kendini yerde bulurken, talihsiz at yerden kalkamadı.

At yarışında kan donduran görüntüler Döve döve...

'İstambul Kızı'nın sağlık durumuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu arada 'İstambul Kızı' yarışı dördüncü olarak tamamlarken, sahibine 2 bin TL kazandırdı.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili sosyal medyada ayaklanan yarışseverler Türkiye Jokey Kulübü'ne tepki gösterdi.

İŞTE VİCDANSIZLIĞIN GÖRÜNTÜLERİ

Haberin Devamı

"BÜTÜN AİLEM ATÇILIK YAPIYOR"
İşkenceden farksız davranışlarıyla büyük tepki gören Hışman Çizik, geçtiğimiz yıl verdiği röportajda tüm ailesinin atlarla ilgilendiğini belirterek, "Şanlıurfa'da atlarımız var. Çocukluğum atların arasında geçti. Kendimi geliştirmek için buraya geldim. Hep ağabeylerime özendim. Bir jokey için kilo çok önemli, o yüzden hamburger ve hamur işleri yememiz yasak" diye konuşmuştu. (sporx)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!