Aşk geri döndü sokaklar şenlendi

DÜNYADA’nın çeşitli yerlerinde festivallerin ardı arkası kesilmiyor.

Geçtiğimiz hafta Almanaya’nın Dortmund kentinde en büyük açık hava tekno partisi düzenlendi. 1989’dan beri en büyük açık hava partisi olarak düzenlenen şenlikte milyonlarca Alman vatandaşı ünlü DJ Paul van Dyke’ın çaldığı tekno parçalarla coştu.

Bu sene ’Aşk geri döndü’ konseptiyle düzenlenen parti, Dortmund sokaklarını renklendi. Binlerce kadın ve erkek DJ’lerin çaldığı müzik eşliğinde kendinden geçti. Şenlik 2004 ve 2005’te finansal problemler yüzünden iptal edilmişti. Alman işadamı Rainer Schaller daha fazla sponsor bularak ve elektronik müzik çeşitliliğini artırarak partiyi canlandırdı. Bu seneki şenlik, aralarında Paul van Dyk ve Westbam gibi isimlerin de olduğu, dünya çapında üne sahip olan DJ’lerin katılımıyla gerçekleşti.

Beş yılda 98 kez alkol testi yapıldı

ALMANYA’nın Munich kentinde bir sürücü yaklaşık 5 yıldır trafikte traji komik olaylara maruz kalıyor. Munich Daily Gazetesi’nin haberine göre 53 yaşındaki Bernhard Frank beş yıldır her iki haftada bir alkol testine maruz kalıyor. Bernhard Frank’in gazeteye yaptığı açıklama şöyle:

Alkol çıkarsa bira ısmarlayacağım

"Beş yıldır 150 kez polis tarafından arabam çevrildi. 98 kez alkol testi yaptılar ama her seferinde sonuç temiz çıktı. İki kez daha yakalanırsam ve bu sefer alkollü olursam beni yakalayan polislere bir kasa bira alacağım. Olay sadece bununla da bitmiyor. Bir gün yolda motorsikletimle seyir halindeyken bir bayan sürücü tarafından sıkıştırıldım. Hatta o bayanın aynaları kapalıydı ve hatalı süren kendisiydi ancak beni polislere şikayet etmiş. O gün polisler suçlu olduğumu düşündüler ve beş ay süreyle ehliyetime el koydular. Daha sonra çıktığım mahkeme suçsuz olduğuma karar verdi ve ehliyetime kavuştum."

Asit konteynırı sokakta unutuldu

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da sokak ortasında asit konteynırı unutuldu. Middlesbrough itfayesi Lorne Sokağı’nda unutulan konteynırı sabaha karşı saat 06.00’da buldu ve Hartlrpool’daki çevre yetkililerini konteynırı kaldırmaları için bilgilendirdi. Çevre örgütünden Local London News’e yapılan açıklama ise şöyle:

"Çevre halkının telaş yapmasına gerek yok. Kahve makinalarının temizlenmesinde kullanılan bir asittir. Yapılan ihmalkarlıktan dolayı gerekli yerlere cezalar kesilmiştir."

Frangoulis-Meyra düeti Ankara’da

NEO-klasik müziğin sevilen yorumu, dünyaca ünlü genç tenor Mario Frangoulis, konuk sanatçı Türkiye’nin başarılı sopranolarından Meyra ile Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde 29 Ağustos’ta Ankara-Bilkent Odeon’da müzikseverlerin karşısına çıkacak.

Operaya kattığı Akdeniz ezgileriyle geniş bir hayran kitlesine sahip olan ve Pavarotti’nin tahtına en yakın aday olarak gösterilen Yunan tenor Mario Frangoulis, çok özel bir konser serisi için Türkiye’de olacak. Londra-Liberty Stadium’da Elton John ile gerçekleştirdiği düeti oldukça ses getiren Frangoulis, "Sometimes I Dream" ve "Vincero Perdero" adlı parçalarıyla da dünya müzik listelerinde birçok kez birinci oldu ve albümü en çok satanlar arasında yer aldı. "Mario sings Mario-Passione" adlı son albümüyle de beğeni toplayan Frangoulis’in "The Greatest Reward" adlı parça için Celine Dion’la yaptığı düeti de müzik piyasasının dikkatini çekmeyi başardı.

İTÜ Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü’nde sekiz yıl eğitim aldıktan sonra beş yıl da Amerika’da opera eğitimi alan Meyra, Mario Frangoulis’e konserde konuk sanatçısı olarak eşlik edecek. Türkiye’nin neo-klasik sanatçısı olma yolunda ilerleyen Meyra, 2005 yılında çıkardığı "Başka Bir Kadın" adlı albümüyle de tanınıyor.

Doğu ve batı melodilerinin dünyaca ünlü genç tenor Mario Frangoulis’in ve Meyra’nın yorumuyla buluşacağı, Bilkent Senfoni Orkestrası’nın 45 kişilik ekibi ile katılacağı konser Ankara’dan önce 26 Ağustos’ta da İstanbul-Kuruçeşme Arena’da gerçekleştirilecek.
Yazarın Tüm Yazıları