Ankaralı dizi derin devletin şifrelerini çözecek

KANAL D’nin beğeniyle izlenen Kod Adı dizisi önümüzdeki pazartesi günü dokuzuncu bölümüyle ekranlara yansıyacak.

Haberin Devamı

Ankara’da çekilmesiyle dikkat çeken dizinin yapımcılığını ve senaryo danışmanlığını Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar üstleniyor. Dizi hakkında konuştuğumuz Sağlar, "Kod Adı Ankara’ya, Ankaralılar diziye alıştı" dedi.

Kod Adı’nı "Ankaralı bir dizi" olarak tanımlayan Sağlar, dizi sayesinde Ankara’nın güzelliklerinin de ortaya çıktığını belirterek, özellikle Ankara’yı seçtiklerini dile getirdi. Sağlar, Ankara’da çekilme nedenini ise "Bugüne kadar Ankara çok fazla ekranlarda gösterilmedi. Türkiye hikayesi olduğu için başkentte geçmesi gerekiyor ve Ankara’nın havasını alması lazım. Bu nedenle Ankara’da çekiliyor" diyerek açıkladı.

KOD ADI’NA BENZER DİZİLER ÇOĞALMALI

Sağlar, başkentliler için dizinin içeriği ve gelecek bölümleri hakkında da önemli açıklamalar yaptı. Kod Adı’nın var olan düzenin gerçeklerini açıklayarak, derin devletin şifrelerini çözeceğini vurgulayan Sağlar, Kurtlar Vadisi gibi şiddet içermeyen bir dizi olduğunu da sözlerine ekledi.

Dizinin adının gerçeklerle kurmacanın arasındaki kodları, şifreleri açmak amacından yola çıkıldığından dolayı ’Kod Adı’ olduğunu belirten Sağlar, şu açıklamaları yaptı:

"Kod Adı, bizim güvenliğimizi, refah içerisinde yaşamımızı sağlamak görevinde bulunan insanların, aslında kendi çıkarları doğrultusunda devleti alet ederek, yurttaşı vatandaşı nasıl dışladığını anlatan bir dizi. Türkiye’de çok önemli bir hale gelen dizi sektöründe özeleştiri dönemi başladı. Kod Adı’na benzer diziler de gelmeli.

KURTLAR VADİSİNDEKİ ŞİDDET BİZDE YOK

Haberin Devamı

Aşk, silah, çatışma, şiddet macera ile toplumlar bir yere kadar oyalanabilir. Kurtlar Vadisi’ne hiç benzediğimizi düşünmüyorum. Biz olayların ve karakterlerin kurmaca olduğu dizi değil, bir Türkiye hikayesi anlatıyoruz. Seri katil olan gençlere baktığınız zaman, bu hale gelmeleri televizyon dizilerindeki şiddetin, silahın öne çıkarılması, bilgisayarlarda şiddet içerikli oyunların çoğalmasından kaynaklanıyor. Özellikle gençlerdeki psikolojik gelişimlerini dürtüleyen, dolayısıyla bir zaman sonra özendiren hale getiren dizilerden kaçmak gerekir. Bu dizinin anlattıklarını dinlemezseniz, bir daha dinleyecek vakit de bulamayacaksınız.

KODLAR YAVAŞ YAVAŞ ÇÖZÜLECEK

Haberin Devamı

Kumarhanelerin kapanması hakkında yasanın çıkarılması ve o yasanın Cumhurbaşkanı Demirel tarafından veto edilmesi, bir Genelkurmay Başkanının çalışma odasında bir tarafı Atatürk, bir tarafı Başbakan Tansu Çiller’in yüzünün yarısının birleştirildiği bir fotoğrafın durması ne anlama geliyor. Doğan Güreş’in aradan geçen zaman süresince yapılanlarla ilgili bir açıklama yapmasını bekliyorum. Bunlar bizim yaşantımızda, çok önemli etkiler bıraktı, biz bunun farkında değiliz. Bunların hepsi bir koddur ve bir adları var. Öldürülen generallerin, yazarların, öldürülme gerekçelerini dizi ilerledikçe ortaya koyacaktır. Biz klasik yapımcı değiliz, Türkiye’nin daha iyi gitmesi yolunda çaba gösteren düşünce birliğinde olan insanlarız. Türkiye’de var olan kodlar yavaş yavaş çözülecek."

Başkent bugün reggae yapacak

ANKARA bugün ustalarından canlı canlı reggae dinleme fırsatını bulacak. Efsanevi reggae sanatçısı Bob Marley’in Jamaikalı grubu The Wailers, bugün Saklıkent’te sahne alarak, genç yaşta ölen sanatçının şarkılarını seslendirecek.

Çekirdek kadrosu Bob Marley, Peter Tosh ve Bunny Wailer’dan oluşan The Wailers, 1960’ların ortalarında kuruldu. 1973 yılında Jamaika dışında çıkardıkları ilk albüm olan ’Catch a Fire’ ile uluslarası ün kazandı. The Wailers’ın Bob Marley ile birlikte imza attıkları albümlerin tüm dünyada satışı 250 milyonu geçti.

Bu akşam saat 21.00’de gerçekleşecek olan konserde The Wailers ’Get Up,Stand Up’ , ’I shot The Sheriff’, ’No Woman No Cry’ , ’Exodus’ , ’Could you be loved’ ve ’Buffalo Soldier’ gibi Bob Marley & The Wailers klasiklerini seslendirecek. Konserin ücreti balkon Vip 56, salon ayakta 44,50 YTL olarak belirlendi.







yyolu), Migros Sanatolia Sahnesi (Ankamall) ve Diapason olacak.

Yazarın Tüm Yazıları