Alman Continental Petlas’a ortak oldu

Güncelleme Tarihi:

Alman Continental Petlas’a ortak oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

KOMBASSAN, 1997 yılında özelleştirmeden 35.7 milyon dolara satın aldığı Petlas'ta Alman kökenli bir şirket ile ortaklık anlaşması imzaladı. Anlaşma ocak ayında imzalanmakla birlikte, Alman şirketin borsaya açık olması nedeniyle gizli tutuldu. İmzalanan bu anlaşma karşılıklı ortaklık anlamına gelen ‘‘Cross Venture’’ şeklinde. Ancak, ortaklığın yapıldığı şirket adı ve nasıl bir hisse paylaşımıyla gerçekleştiği hálá gizli tutuluyor.

Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, Kombassan'ın ortak olduğu şirket, Almanya'nın önemli lastik üreticileri arasında gösterilen Continental. Gizlilik ve iyi niyet anlaşması yüzünden, anlaşmanın içeriği hakkında hiç bir bilgi vermeyen Petlas Genel Müdürü Adnan Şahin, her iki tarafın da birbirlerinin fabrikalarına ortak olduklarını söylemekle yetiniyor.

Uçak, çelik kuşaklı binek radyal, kamyonet, minibüs, askeri panzer, traktör ve iş makinelerinde kullanılmak üzere 11 çeşit lastik üreten Petlas'ın tam çelik radyal lastik üretimi yok. En büyük eksikliklerinin bu yönde olduğunu belirten Şahin, ortaklarının desteğinin de bu yönde olacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!