AİDS’in zulmü varsa...

Hamsi AİDS’ten korur.

Oldu da hamsi yemiyorsanız ve bir şekilde HIV mikrobunu aldıysanız acılı çiğköfte yediğiniz takdirde mikrop ölüyor.
Bununla da bitmiyor, tanımadığınız kişilerle pek de güvenli olmayan bir ilişki yaşamanız durumunda muhtelif yerlerinize limon sıktığınızda HIV mikrobu katiyen bulaşmıyor.
Zaten Allaha İsyan eDen Sapıklardan olmayın yeter, mikrobu almazsınız
Ki zaten Türk iseniz size bir şey olmaz, bunu da unutmayın, yersiz evham yapmayın.
Ve inanın AİDS’in zulmü varsa, sevenin Allahı var?.
Yukarıda saydığım belirtileri taşıyor ve hissediyorsanız cehalet hastalığına yakalanmışsınızdır, geçmiş olsun.
Suç değildir ama bir memlekette cehaleti bizzat tercih edenlerin suçlu kategorisinde değerlendirilmesi gerekir.
Çünkü katildir cehalet, milyonları öldürür.
Dün bir röportajı izlerken notlar aldım.
“Aids nedir, nasıl bulaşır “ sorularına verilen cevaplar 2011 Türkiye’sinden.
“ Aids in zulmü varsa, sevenin allahı var mı “ tespitinin gerçekliğini ben de merak ediyorum ama allahlık olan bir şey varsa o da sorulara verilen cevaplar.
Tamamen cevaplardan yola çıkarak, bu cevapları verenlerle aynı fikirleri paylaşanlar için hatırlatmak zorunda olduğum acı gerçekler;
Hayır sevgili okuyucu, hamsi aids’ten korumaz. Bulaşmasın diye, sağınıza solunuza limon sıkmayın sakın, o da işe yaramıyormuş, deneyenlerin yalancısıyım. Yapacağınız en iyi şey tek eşlilik, cinsel ilişkide koruyucu yöntemler, kontrol edilmiş kan ürünleri ve sterilizasyon.
Aids bulaştıysa istediğiniz kadar acılı çiğköfte yiyin HIV virüsü ölmez ama siz en kısa zamanda HIV tedavisine başlamadan mide fesadından ölebilirsiniz. Bunun yerine en iyisi, kesin tedavisi olmamakla birlikte daha uzun ve kaliteli yaşam için mutlaka bir sağlık kurumuna başvurmak, kaliteli, uzun yaşamın önünü açmak.
Allaha İsyan eDen Sapıklarla ilişkisi bilimsel olarak ispatlanmamış daha. Bu sadece bazı kalın kafalıların iddiası olarak toplumda kulaktan kulağa yayılan bir inanış. Kan yoluyla her şekilde kapmanız mümkün hastalığı. Steril olmayan aletlerle yapılan bir diş dolgusu ya da basit bir manikür bile hayatınızı tamamen değiştirebilir.
Sapına kadar saf kan Türk de olsanız, insan olan herkese bulaşabildiği kanıtlanmış.
Ama bu el sıkışma, yanaktan yanağa öpüşme, tokalaşma, kucaklaşma, başkasının giysisini giyme şeklinde değil.
Hele hele Aids nedeniyle hayatını kaybeden birini, hastalık bulaşacak diyecek maske ve eldivenlerle 8 ton kirece bulayıp bir çukura atmak insanlıkla bağdaşmayan trajik bir durum.
Paranoyalarımızın görevi bizi utanç verici durumlara düşürmek değildir.
Bireysel bir hastalık olan AİDS toplumsal bir hastalık olan cehaletten daha tehlikeli değil, üstelik uzun yıllar yaşamanızı sağlayacak ilaçlarla yaşam kalitenizi düşürmeden hayatınıza devam edebiliyorsunuz, yeter ki korkmadan ve ertelemeden sağlık kuruluşlarıyla bağlantı kurun.
Hepinize sağlıklı günler diliyorum.
Yazarın Tüm Yazıları