6+2+2+KDV

ÜLKEMİZDE eşine az rastlanır bir yabancı statüsü uygulaması var. 6 yabancını sahada 2 yabancını da yedek kulübesinde tutabiliyorsun.

Haberin Devamı

Kalan 2 yabancın da hafta sonu sinemaya gidebilir, piknik yapabilir. Kulüplerimiz yabancı transferinde milyon dolarlar harcıyorlar. Adapte olamayan, form tutamayan yada Türk filmlerini sevmeyen yabancı oyuncular çıkabilir. Yabancı transferinin önünü açabilmek için elinde patlamış yabancılara gitmeleri için ayrıca para ödüyorsun. Bu kadar boşa harcanan para dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Eğer bir sınırlama yapılacaksa oyuncunu sayısıyla değil, kaç kere milli olduğuyla  yada futbolcunun yaşıyla yapılabilir. Bu şekilde kalitesiz oyuncu engellenebilir.
Bobo ve Zapo
Beşiktaş ilk onbirinde 6+2+2’ye bu maçta takılanlar Bobo ve Zapo. En iyi golcü ve stoper yokluğunda Zapo  trübünde. Tayfur’u da tribüne yolladığına göre vardır, Shuster’in bir bildiği. Bu kadar rotasyon benim sistemim her şeyden önemli demek. Yapan kalır yapamayan gider. Nasıl olsa yönetim açtı kesenin ağzını. Defansın göbeğinde Ferrari ve Ersan tercihi İBB’nin hızlı forvetleri için avantaj. Üstelik defansını önde kurmak Beşiktaş’ın bu seneki öncelikli taktik anlayışı. Orta saha da Delgado keyifsiz. Ya mevkisini beğenmiyor yada zemini. Bu durumda Ernst rakip orta sahasına karşı eksik kalıyor kontra atakları önleyemiyor. Nihat ne Holosko’ya ne de orta sahasına yardımcı. Şut atmıyor, frikiğin başına gelmiyor. Özledik be Nihat gollerini..
İBB sessiz sedasız Türk futboluna renk katıyor. Yönetimini ve Abdullah Avcı’yı kutluyorum. İskender süratini etkili gol vuruşlarıyla süslüyor. Hasagiç’in soğukkanlılığı ve tecrübesi büyük avantaj. Basit oynamaları işlerini kolaylaştırıyor. Ve takımın yıldızı yeteneklerini tam anlamıyla sergilemese de İbrahim Akın..
Kazanansa milyon dolarlar harcayan değil daha ucuz olan takım. Ucuz ama akıllı..

BEĞENDİM

İbrahim Akın.

BEĞENMEDİM

Beşiktaş defansı.

DİKKAT

Beşiktaş’ın çoğalan borcu.

Yazarın Tüm Yazıları