26 yıl sonra G.Saray-F.Bahçe finali

Final serisinin ilk maçı 4 Haziran Cumartesi günü Sinan Erdem’de.

Haberin Devamı

GALATASARAY Cafe Crown, geçen maçta kaldığı yerden karşılaşmaya başladı. Göksenin’in yaptığı savunma ve aldığı hücum ribauntları, Johnson’un temposu, tüm takım oyuncularının savunma katkısı periyot bittiğinde; 30-14’lük skoru belirledi.

Banvit ise, teoride iyi kurgulanmış hücum planını pratikte sahaya yansıtamadı. İlk yarı boyunca Orhun Ene mola ve oyuncu değişiklikleriyle G.Saray Cafe Crown’un hızını kesmeye çalışsa da, iştahlı, sert ve boyalı alını kapatan sarı kırmızılı savunmayı bozamadı.

Tüm sezonun ve ilk turun yorgunluğunu gözlemlediğimiz Banvit, hücum ve savunmada mükemmel oynayan sarı kırmızılılara karşı ilk yarı sona erdiğinde 53-19 geride kaldı.

İkinci yarıysa, ilk devre sonucu belli olan ve biten maçın formalitesiydi. Seriyi 3-1 yapan G.Saray Cafe Crown, 21 yıl aradan sonra finale yükselirken; basketbolseverlere 26 sene sonra G.Saray-F.Bahçe finali seyrettirme olanağı sağladı.  Bütün sezon boyunca, çok iyi bir grafik çizen, disiplinli G.Saray ve Banvit takımlarını tebrik ederken; güzel bir final serisi dileğimizi de belirtelim.

Yazarın Tüm Yazıları