10 SORUDA DİŞ LENSİ

Misafirlik diş (diş lensi) olarak adlandırabileceğimiz ürün hakkında bana ulaşan sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım.

Haberin Devamı

Misafirlik diş kolay ve uyuşturma (iğne) gerektirmeden güzel bir gülümseye sahip olmanızı sağlayacak bir çeşit protez türüdür. Ana maddesi uzay teknolojisinde halen kullanılmaktadır. ABD’li Dr. Marc Leichtung tarafından, diş hekimlerinin çaresiz kaldığı vakalar için geliştirilmiştir.

Yaklaşık 9 yıldır ABD’de kullanılmaktadır

Hangi vakalarda uygulanabilir: Yoğun ve uzun diş tedavisi yaptıracak zamanı olmayanlar. Diş sıkma nedeniyle dikey boyutu düşen kişiler. Gülümsemeleri estetik olmaması dolayısıyla mutsuz olanlar. İmplant uygulaması yaptıranlar. Eksik dişi olanlar. Dişleri, aşınmış ve kısalmış olanlar. Diş tedavisi için tıbbi sakıncası olanlar. Dişlerinde kalıcı renk bozukluğu olanlar. Bu teknik, estetik beyaz dişlere ve rahat bir gülümseye sahip olmak isteyen hemen her kişiye alternatif bir tedavi olarak uygulanabilir. ABD’de iş görüşmesi veya düğün gibi önemli ve özel bir günde kullanmak amacıyla yaptıran kişiler bile bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Dişlerimin küçültülmesine gerek var mı: HAYIR. Hastanın kendi dişlerinde hiçbir girişimde (oyma, küçültme, vs.) bulunulmasına gerek yoktur. Anestezi (uyuşturma) yapılmasına ihtiyaç duyulmaz.
Dişlerimin üzerine yapışacak mı: HAYIR. Takıp çıkarılabilir. Yapıştırılmasına gerek yoktur. Başka bir deyişle ‘’diş lensi’’ denilebilir.
Renk seçeneği var mı: EVET. Kişilerin istediği renk (19 renk) ve şekilde üretilmesi mümkündür. Tek üst çeneye veya her iki çeneye birden uygulanabilir.
Çiğneme yapabilecek miyim: EVET Rahatlıkla çiğneme yapabilirsiniz. Günlük normal yaşam içindeki fonksiyonlara dayanıklıdır. Çiğneme işlevini ve estetiği bir arada sağlar.
Kalınlığı ne kadar: 0.5mm kalınlığındadır.
Bakımı nasıl olacak: Geceleri özel solüsyonda bekletilir. Zamanla şekil değişikli gözlenmez. Anti-bakteriyeldir.
Nasıl uygulanır: Hekiminizin muayenesinden sonra dişlerinizin resimleri çekilir. Çene ölçüleriniz alınır. Yurtdışına gönderilir.
Eksik dişlerim tamamlanacak mı: EVET. Aralarda kalan çekim boşluklarını tamamlamak mümkündür.
Yapımı ne kadar sürer: Yaklaşık 3 hafta içinde hastaya uygulanır.

Yazarın Tüm Yazıları